Prijatelji – Kje so in kaj počnejo?

Prijatelji (Friends, 1994–2004), ena najuspešnejših “sitcom”-ov oz. komičnih serij, je sledila življenju šestih mladih prijateljev, ki so skupaj živeli na Manhattnu. Skozi serijo se je uveljavilo šest igralcev, ki so razvili bolj ali manj uspešne kariere. Ker je od zaključne epizode minilo že debelih 10 let, smo se odločili preveriti, kaj te dni počnejo njeni glavni junaki.

Jennifer Aniston je priložnost dobila kot Rachel Green; vloga razvajene mladenke, ki se prelevi v uspešno poslovno žensko, pa ji je prinesla zlati globus in emmyja. Že v času snemanja Prijateljev je zaigrala v kar nekaj filmih, med drugim v kultnem Office Space in Pridni punci (The Good Girl, 2002), ki ji je prinesla pohvalo kritikov, komercialni preboj na velike ekrane pa ji je uspel z vlogo v fantazijski komediji Bruce Almighty (Vsemogočni Bruce, 2003). Leta 2008 je s filmom Marley in jaz (Marley & Me) postavila rekord največjega božičnega zaslužkarja, dve leti kasneje pa se je v seriji Zabavna ločenka (Cougar Town, 2009–2015) ponovno pojavila na televiziji, ponovno ob boku Courteney Cox. Pred štirimi leti je skupaj z Jasonom Sudeikisom zaigrala v zabavnem We’re the Millers (Mi smo Millerjevi), lani pa smo jo lahko gledali v ne preveč zabavni Božični žurki v pisarni (Office Christmas Party). Letos jo je bilo moč opazovati v vojni drami Yellow Birds, naslednje leto pa bo zaigrala v komični drami Dumplin’.

David Schwimmer je igral Rossa Gellerja, paleontologa, ki se z Rachel Green zaplete v komplicirano razmerje. Tudi Schwimmer je že v času serije odigral nekaj relativno uspešnih filmskih vlog, leta 2001 pa se je pojavil celo v vplivni HBO-jevi miniseriji Peščica izbranih (Band of Brothers, 2001). Leta 2005 je glas posodil Melmanu, žirafi iz animiranega filma Madagaskar (Madagascar). V tem času se je preusmeril nazaj na oder in tako nastopil v londonskem Gielgud Theatru ter na Broadwayu. Prvič se je kot filmski režiser predstavil s komedijo Teci, bajsi, teci (Run, Fatboy, Run, 2007), leta 2012 pa nastopil v filmu o profesionalnemu morilcu Richardu Kuklinskem Ledeni mož (The Iceman). Lani smo ga v vlogi Roberta Kardashiana lahko videli v prvi sezoni serije Ameriška zločinska zgodba (American Crime Story), novih televizijskih ali filmskih projektov pa zaenkrat še ni napovedal.

Courteney Cox je upodabljala Monico Geller. V času igranja v seriji je nastopila v vseh štirih filmih franšize Krik (Scream). Leta 2005 smo jo na kratko videli v Zaporniškem dvorišču (The Longest Yard), čez štiri leta pa je prevzela glavno vlogo v zgoraj omenjeni seriji Zabavna ločenka, ki ji je prinesla nominacijo za zlati globus. Lani je s še nekaj, ne več tako aktualnimi igralkami, nastopila v slabo sprejetem Mothers and Daughters. Večjih projektov, razen domnevne odstranitve vseh kozmetičnih polnil iz obraza, zaenkrat nima napovedanih.

Matthew Perry se je proslavil v vlogi Monicine ljubezni Chandlerja Binga. Igralec se je med ustvarjanjem Prijateljev pričel pojavljati v filmih, kot so Na vrat na nos (Fools Rush In, 1997), Morilec mehkega srca (The Whole Nine Yards, 2000) in Poziv za Saro (Serving Sara, 2002). Ob koncu serije se je kot režiser in gostujoči igralec preizkusil v epizodi serije Mladi zdravniki (Scrubs, 2001–2010), leta 2009 pa je skupaj z Zacom Efronom zaigral v komediji 17 Again (Ponovno 17). Od predlani do letos je s Thomasom Lennom nastopal v seriji The Odd Couple, televizijski predelavi predstave Neila Simona, ki sta ji največjo prepoznavnost v filmu iz leta 1968 prinesla Walter Matthau in Jack Lemmon. Trenutno v MCC Theatru (New York) igra v lastni predstavi “The End of Longing”.

Lisa Kudrow nas je v smeh spravljala kot nenavadna Phoebe Buffay, za kar je bila, tako kot Anistonova, nagrajena z emmyjem. V času igranja v seriji se je pojavljala tudi na velikem platnu, kjer smo si jo morda najbolj zapomnili v filmu Analiza pa taka (Analyze This, 1999) in njegovem nadaljevanju Mafijski blues (Analyze That, 2002). Leta 2008 je lansirala lastno spletno nadaljevanko Spletna terapija (Web Therapy, 2008–2014), ki se je sčasoma preselila tudi na televizijo. Lansko leto smo jo lahko videli v komediji Sosedi 2 (Neighbors 2: Sorority Rising) in v misteriozni drami Dekle na vlaku (The Girl on the Train). Letos je zaigrala v slabo sprejetem Table 19, glas pa je posodila tudi za animirani film Mali šef (The Boss Baby). Prek kratkim so se pojavila namigovanja, da naj bi kot Phoebe zaigrala v “spin-off”-u Prijateljev, a je igralca novico zanikala.

Matt LeBlanc se je uveljavil v vlogi Joeyja Tribbianija, Chandlerjevega najboljšega prijatelja. Tako kot Kudrowa se je tudi LeBlanc začasa Prijateljev preizkusil v duologiji, in sicer je zaigral v Charliejevih angelčkih (Charlie’s Angeles, 2000) ter v nadaljevanju Charliejevi angelčki: S polno brzino (Charlie’s Angeles: Full Throttle, 2003). Po koncu Prijateljev je dve leti igral v “spin-off”-u Joey, trenutno pa ga še vedno lahko gledamo v serijah Episodes, v vlogi za katero je bil nagrajen z zlatim globusom, in Man with a Plan. Je tudi eden izmed aktualnih voditeljev avtomobilistične oddaje Top Gear.

Vaša reakcija na članek?

Filmstart.sihttps://filmstart.si/
Ideja o portalu Filmstart se je rodila leta 2014, ekipa je skozi leta pridobila številne izkušnje katere dnevno deli z vami. Novice, recenzije, lestvice, podcasti in še veliko več najdete na portalu Filmstart.si

Sveže objave

CDPR bo prisilil delavce, da do izida igre Cyberpunk 2077 delajo 6-dnevne, 10-urne delavnike

Izdelovanje iger se sliši kot sanjski posel in vsekakor nosi svoje prednosti. Delavci dobijo priložnost, da sodelujejo pri gradnji nečesa res posebnega,...

Hekerji izmaknili 150 milijonov dolarjev iz azijske kripto menjalnice

Mrzlica nakupovanja kriptovalut se je v letu 2020 malce umirila in čeprav tudi danes s težavo pridemo do novih NVIDIA 3080 grafičnih...

Assassin’s Creed Valhalla novi napovednik nam pove več o zgodbi

Za igro Assassin's Creed Valhalla smo dobili že nekaj napovednikov in čeprav me ti osebno niso razočarali, so me preveč spomnili na...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!