Ogledano: Nekoč v mestu Venice (2017)

Naslov: Nekoč v mestu Venice (Once Upon a Time in Venice)
Premiera: 27. 7. 2017
Žanr: akcijska komedija
Država: ZDA
Igrajo: Bruce Willis, John Goodman, Jason Momoa, Thomas Middleditch
Režija: Mark Cullen, Rob Cullen


OPIS:

Steve Ford (Bruce Willis) je zasebni detektiv, ki ga počasi izdajajo leta. Nekega dne mu lokalni preprodajalci ugrabijo psa Buddyja, ki ga nato predajo lokalnemu gangsterju (Jason Momoa), ki zanj zahteva odkupnino. Ob neljubem dogodku Stevu pomagata njegov detektivski vajenec (Thomas Middleditch) in najboljši prijatelj (John Goodman).


FILMSTART. RECENZIJA:

Še pomnite akcijsko komedijo Odštekana kifeljca (Cop Out, 2010), ki velja za začetek zatona igralske kariere zvezdnika Bruca Willisa? Resda je “John McClane” nato še uspel nastopiti v nekaj presežkih kot sta Kraljestvo vzhajajoče lune (Moonrise Kingdom, 2012) in Časovna zanka (Looper, 2012), toda z izjemo omenjenih v tem desetletju snema le še filme, v katerih je karikatura samega sebe (Arnold, ti je kaj znano?). Zakaj omenjamo Odštekana kifeljca? Zato ker je film Nekoč v mestu Venice plod njegovih scenaristov, ki pa sta tokrat še presedlala na režiserski stolček. 

V teh sedmih letih brata Cullen kot kaže nista prav nič odrasla, saj sta spet ustvarila komedijo, ki je na ravni pubertetnika, obenem pa je še polna rasizma, seksizma in homofobije. Seveda s slednjimi ni prav nič narobe, če so uporabljene na samoironičen način, kot je to primer pri Boratu (2006), toda Nekoč v mestu Venice se odloči upodobiti prav vsak družbeni predsodek, ki nam pride na pamet. In žal se pri komiki filma, tu tudi konča. Brata Cullen ne razvijata šal in mislita, da če se v kadru pojavi transvestit, da bo to že v osnovi smešno. Vsaka ženska v filmu je lahka/zapita/p**sica, medtem ko je Bruce Willis skorajda tak frajer kot je Vin Diesel v svojih filmih.

Pa se obrnimo še k pravkar omenjenemu glavnemu zvezdniku. Šala zadnjih let je, da veteran v svojih vlogah izgleda neverjetno zdolgočaseno, toda v njegovem zadnjem igralskem poskusu, je to neverjetno evidentno, saj vsak čas pričakujemo, da bo “zakinkal”. “Akcijski” prizori so posledično kar malce žaljivi za vsakega, ki pozna tehnični vidik snemanja, saj v prizorih, ko bi moral biti Willis gol, izredno očitno spremljamo njegovega dvojnika, medtem ko je Bruce posnet le od prsi navzgor. Tudi v komičnih prizorih se igralec tako slabo trudi in mu tudi prirojeni dar za dialoge polne cinizma in sarkazma ne pomaga prav veliko.

Nekoč v mestu Venice resda ni popolna katastrofa, toda za komedijo je enostavno premalo smešen film, če sploh je. Bruce Willis je zopet na avtopilotu, medtem ko je scenarij neverjetno slab in je izredno ponesrečena verzija Velikega Lebowskega (The Big Lebowski, 1998) ali Pokvarjenega poročnika (The Bad Liutenant: Port of Call – New Orleans, 2009).

Vaša reakcija na članek?

Filmstart.sihttps://filmstart.si/
Ideja o portalu Filmstart se je rodila leta 2014, ekipa je skozi leta pridobila številne izkušnje katere dnevno deli z vami. Novice, recenzije, lestvice, podcasti in še veliko več najdete na portalu Filmstart.si

Sveže objave

Iron Harvest – Recenzija | Retrofuturistična prva svetovna vojna

Iron Harvest je novi strateški naslov razvijalca KING Art Games in založnika Deep Silver. Ta razvojni studio je sicer znan predvsem po...

Prva smrtna žrtev digitalnega hekerskega napada

Hekerski napadi so lahko za razna podjetja zelo boleča, a še vedno je vse samo digitalno in škoda, ki jo utrpijo, se...

Myst predelava dobila svoj prvi napovednik

Ime Myst je verjetno znano samo veteranom in pa retro navdušencem, vendar pa je ta igra leta 1993 navdušila praktično vsakega PC...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!