Zakaj je Binance najboljša kripto menjalnica na svetu?

Z vzponom kriptovalut se je zopet začela ena stvar, ki smo je vajeni že od zadnjega večjega poka na področju kripotvalut: vstopa velike mase ljudi na trg, ki niti ne vedo kaj so kriptovalute in kam se splača vlagati sredstva – vedo le to, da je v temu trenutno denar in da se splača malce bolje raziskati zadevo.

A vseeno je na področju kriptovalut tokratna pesem malce drugačna, saj se je zdaj povsod pojavilo cel kup kripto menjalnic in človek se kar težko odloči, komu na spletu bi zaupal.

In mi smo tu da vam povemo, da se trenutno najbolj izplača zaupati največji menjalnici na svetu, ki nosi ime Binance. Gre za tržni prostor izpod kitajskih rok, ki pa je leta 2017 hitro osvojil svet in vse od takrat ostaja na vrhu vseh menjalnic na svetu.

ZAČETEK TRGOVANJA

Za začetek se bo treba najprej registrirati in postopek je preprost kot pasulj in če ste se že kdaj registrirali pri kakšni strani, potem vam bo ves postopek znan. Preprosto obiščite naslednjo povezavo, vnesite podatke in že ste postali ponosni član menjalnice Binance.

Dobra novica je tudi to, da se vam za manjše dvige na 1. stopnji ni potrebno dodatno verificirati. To pomeni, da boste lahko dnevno dvignili 2 BTC-ja, za vse več pa bo potrebna dodatna verifikacija uporabnika, ki zahteva slikanje osebnega dokumenta in čakanje na odobritev. Ko bo postopek zaključen vam bo odklenjena 2. stopnja, ki pomeni dnevni dvig 100 BTC-jev, kar je dovolj tudi za tiste največje spletne kripto mogotce.

UPORABNIŠKA IZKUŠNJA

Binance menjalnica je prijazna do začetnikov in bolj naprednih uporabnikov. Ravno zato je razvojna ekipa ustvarila dva uporabniška vmesnika: osnovni in napredni. Delo je prijetno v obeh, le da v razširjenem pogledu pridobite cel kup dodatnih informacij in grafov, ki bodo kripto veteranom še kako prav prišli, kakšen novinec pa bi se ob takšni takojšnji poplavi informacij preplašil ali pa postal zmeden.

binance
Osnovni vmesnik je precej preprost in ponuja praktično vse kar potrebujemo.

Seveda potrebujete na računu imeti nekaj sredstev preden lahko začnete trgovati. Na vrhu strani kliknete možnost Funds in nato Deposits/Withdrawals. Nato izberete kriptovaluto, ki si jo želite poslati (uporabite lahko tudi priročni iskalnik) ob kliku se vam izpiše naslov, ki ga nato vnesete pri drugi menjalnici ali kjerkoli že držite svoje kripto žetone.

napredni pogled ponuja veliko več informacij in je rezerviran za tiste, ki se na trgovanje dobro spoznajo.

Kaj pa če si popoln začetnik in nimaš nobene kriptovalute sploh? Takrat bo treba kripto kupiti in Binance to podpira v partnerstvu s Simplexom. Za to boste seveda potrebovali kreditno ali debetno kartico, kupite pa lahko Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) in XRP žetone, podprti pa sta Mastercard in Visa kartici. Bolj podrobna navodila lahko najdete na uradni strani, nakup kripto valut pa lahko storite preko sledeče povezave.

POSTOPEK TRGOVANJA

Ko ima vaš račun enkrat naložena sredstva, potem lahko začnete graditi svoj kripto imperij. Na desni strani izberemo želeno valuto ali pa v iskalnik vtipkamo njeno kratico. Ko je enkrat valuta izbrana, je treba vašo pozornost usmeriti na levo stran zaslona. Rdeče številke pomenijo po kakšni ceni trenutno ljudje prodajajo to valuto, zelena pa kaže ceno, ki so jo pripravljeni plačati. Na sredini stolpca najdemo večjo številko, ta pa kaže na zadnjo ceno, po kateri se je ta valuta prodala.

Leva stran vam pove vse kar potrebujete vedeti o trenutni zahtevi izbrane kriptovalute.

Nato lahko začnemo dejansko trgovati. Spodnje zeleno okence nam omogoča nakup, rdeč pa je za prodajo. V polje “Price” vnesemo ceno, ki smo jo pripravljeni plačati za določen kupček kriptovalute, lahko pa si pomagamo tudi z razdelki 25 %, 50 %, 75 % ali 100 % – ti preprosto v ceno vnesejo procentni znesek vaših sredstev, ki jih imate trenutno na računu.

Tako, ne ostane vam drugega, kot pa čakanje, da nekdo izpolni vaše naročilo. Stanje lahko pregledate pod zavihkom “Open Orders”, če pa si boste želeli sredstva spet prenesti v denarnico, preprosto obiščite spet zavihek “Deposits/Withdrawls”.

PODPRTE KRIPTOVALUTE

Binance podpira cel kup digitalnih kriptovalut, med katere lahko prištejemo Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethernum, Ripple, EOS, NEO, LiteCoin, Zcash in še kopico drugih, ki se mi jih v tem članku ne da popisati. Menjalnica je znana tudi po temu, da urno dodaja nove žetone in to praktično takoj, ko ti prestanejo svoj ICO. To pomeni, da bo prefrigan kripto kupec lahko hitro zaslužil, če je naredil svojo raziskavo in vložil denar v žetone s prihodnostjo.

Med podprtimi državami najdemo tudi našo Kokoško.

Binance menjalnica se ponaša tudi z res nizkimi stroški transakcij. Za Ethernum računajo 0,005, za Bitcoin pa 0,0005. Številke se razlikujejo za vsako valuto posebej.

VARNOST?

Menjalnica na splošno uživa v zaupanju svojih uporabnikov in Binance ponuja tudi dvostopenjsko (2FA) stopnjo zaščite.

A brez zapletov ni šlo in marca 2018 je menjalnica postala tarča hekerjev. Ti so namreč na zaklade menjalnice prežali že več mesecev in za svoje zle namene so nameravali uporabiti prav uporabnike Binance, ki so jih speljali na lažne strani, kjer so odtujili njihove podatke za prijavo. Te podatke so nabirali kar dolgo, nato pa so nenadoma napadli menjalnico. Napad je bil kar prebrisan in želeli so umetno dvigniti ceno Viacoin kovanca in za to so celo porabili svoja sredstva, nato pa so želeli prodati Viacoin in pobegniti z Bitcoini. A niso računali na dobro varnostno zaščito menjalnice, ki je njihove zle namene preprečila, tako da na koncu ni noben uporabnik izgubil denarja. No, razen napadalcev, Binance pa je njihova zapravljena sredstva podaril v dobrodelne namene.

JE NAJVEČJE RES NAJBOLJŠE?

Kot vidite je Binance res odlična menjalnica, ki jo lahko zlahka priporočimo začetnikom in veteranom kripto sveta. Članek je bil kratek opis glavnih lastnosti menjalnice in naj bi služil kot nekakšen kratek uvajalni del v svet kripto trgovanja. Registracija je res sila preprosta, varnost pa je dovolj dobra, da se vam za nezakonsko odtujitev sredstev ni treba bati.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!