Dead Space dobiva duhovnega naslednika – The Callisto Protocol

Še vedno objokujem usodo franšize Dead Space, ki jo je v trilogijski izdaji spočel studio Visceral. Ta je s prvima dvema igrama prerodil žanr grozljivk, tretji del pa je je bil precej drugačen, saj je prste vmes vmešal založnik EA, ki je želel v igro vnesti mikrotransakcije in je od prodaje pričakoval preveč.

Seveda Dead Space takšnega zaslužka ni mogel pričarati, saj grozljivke ponavadi niso ravno hiti na blagajnah, zato je EA franšizo ugasnil, razvijalcu pa nekaj let kasneje zaprl vrata. Te poteze jim ne bom oprostil nikoli.

Izkušnje, ki jo je pričaral Dead Space namreč ni mogel do sedaj ponoviti nihče, a morda to končno uspe razvijalcu Striking Distance. Ta je namreč sestavljen iz veteranske Visceral ekipe, na čelu katere je Glen Schofield – soustvarjalec serije Dead Space, pridružil pa se mu je tudi drugi ustvarjalec mrtvega vesolja, Steve Papoutsis.

Ekipa je na podelitvi nagrad The Game Awards najavila svoj prvenec The Callisto Protocol. Tudi to bo grozljivka in bo več kot očitno nekakšen duhovni naslednik Dead Spaca. V videu lahko vidimo zapornika, ki na zadnji strani vratu nosi zanimiv hologram, ki spomni na tisti pokazatelj zdravja iz Dead Space iger. Nato se mu v celici pridruži neka mutantska zverina, zunaj celice pa ni nič lepše, saj tam cvili okvarjen robot.

Igranje je postavljeno v leto 2320, zbudili pa se bomo v zaporniški koloniji Black Iron, ki se nahaja na Jupiterjevi luni Callisto. Več informacij o igri še ni znanih, saj je izid napovedan šele za leto 2022.

Kljub oddaljenemu izidu pa je prihodnost svetla in komaj čakamo na novo, morasto vesoljsko izkušnjo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime