Preverite vašo hitrost interneta (SpeedTest)

S klikom na gumb “Začni test” sprejmete pravila, ki veljajo za test. Več pa najdete na strani za zasebnost.

Kako uporabljati Speedtest?

Za natančnejšo meritev priporočamo, da zaprete ali izklopite vse aplikacije in programe na napravi, s katero opravljate test. Upoštevajte, da je merjenje žične povezave bolj natančno in stabilno kot pri Wi-Fi ali mobilni povezavi.

1. Kliknite gumb »Začni test«

2. Počakajte, da se preskusi zaključijo

3. Podatki so na voljo in jih lahko delite

O aplikaciji HOPsi test interneta

SpeedTest je preprosta, uporabna in brezplačna aplikacija za merjenje hitrosti interneta. Izmeri ADSL, VDSL, hitrost kabla, optične ali satelitske povezave na vseh napravah, na voljo pa je tudi za prenos – Android, iOS, Windows Phone. Preskus hitrosti temelji na edinstvenem algoritmu, ki vam omogoča natančno izračunavanje hitrosti naraščanja in padanja podatkov ter vaše omrežne zamude.

Značilnosti aplikacije SpeedTest:

Hitrost prejemanja (Download)

Količina podatkov, ki jih vaša internetna povezava lahko prejme v eni sekundi (Mbps). Več je bolje.

Hitrost pošiljanja (Upload)

Količina podatkov, ki jih lahko internetna povezava pošlje v eni sekundi (Mbps). Več je bolje.

Zakasnitev (Ping)

Čas, ki je potreben za zapustitev in nalaganje majhnega paketa podatkov – ti so zelo pomembni pri spletnem igranju. Manj je bolje.

Tresenje (Jitter)

Tresenje omrežja je razlika med odzivnimi časi. Dobre povezave imajo zanesljiv in dosleden odzivni čas, ki je predstavljen kot nižja ocena tresenja. Višji ko je rezultat tresenja, bolj so nedosledni odzivni časi, kar se odraža v pretrganih klicih ali moteče zveneči kakovosti videa. Manj je bolje.