Preverite vašo hitrost interneta (Speed test)

Za uspešno izvedo testa se s klikom na gumb Start Test stirnjate, da delite vašo lokacijo in ponudnika interneta z nami ter partnerjem aplikacije(nperf.com ) ter obenem sprejmete naše splošne pogoje portala.

Kako uporabljati Speedtest?
Za natančnejšo meritev priporočamo, da zaprete ali izklopite vse aplikacije in programe na napravi, s katero opravljate test. Upoštevajte, da je merjenje žične povezave bolj natančno in stabilno kot pri Wi-Fi ali mobilna mobilni povezavi.

1. Kliknite »START TEST«
2. Počakajte, da se preskusi zaključijo
3. Primerjaj rezultat

O aplikaciji
Speedtest je preprosta, uporabna in brezplačna aplikacija za merjenje hitrosti interneta. Izmeri ADSL, VDSL, hitrost kabla, optične ali satelitske povezave na vseh napravah, na voljo pa je tudi za prenos – Android, iOS, Windows Phone.

Preskus hitrosti temelji na edinstvenem algoritmu, ki vam omogoča natančno izračunavanje hitrosti naraščanja in padanja ter vaše omrežne zamude.

Značilnosti aplikacije Speedtest:
– Hitrost prenosa (Download) – Količina podatkov, ki jih vaša internetna povezava lahko prejme v eni sekundi (Mbps). Več je bolje.

– Naloži (Upload) – Količina podatkov, ki jih lahko internetna povezava pošlje v eni sekundi (Mbps). Več je bolje.

– Zakasnitev (Ping) – čas, ki je potreben za zapustitev in nalaganje majhnega paketa podatkov, podatkov, ki so zelo pomembni pri spletnem igranju. Manj je bolje.