Modderji dokončali famozni projekt Fallout Van Buren, ki je bil nekdaj zamišljen kot Fallout 3

Še vedno nam ni jasno, kako založnik in razvijalec Bethesda v tej eri raznoraznih predelav še vedno ni nekomu naložil nalogo predelave zgodnjih Fallout iger, ki smo jih v devetdesetih nadzorovali iz izometrične perspektive. Bili so to drugi časi, saj je takrat za franšizo skrbel legendarni studio Black Isle Studios, ki pa je zaradi nespametnega založnika bankrotiral in se kasneje delno preoblikoval v razvijalca Obsidian Entertainment, ki danes, tako kot Bethesda, pripada Microsoftu.

Preden je bil Black Isle Studios zaprt je bil sredi dela na novih projektih in eden od teh je bilo povsem novo poglavje franšize Fallout, ki je nosilo kodno ime Van Buren. Igra je bila zamišljena kot Fallout 3, a je založnik Interplay prej propadel in pravice do licence prodal Bethesdi, ta pa je nato spočela svoj lastni Fallout 3, ki je prvič v zgodovini skočil v 3D, prvoosebni pogled. A oboževalcem vsa ta leta Van Buren ni dal miru – še posebej zaradi dejstva, da je na splet izcurljal nedokončan demo te igre, ven pa so prišli tudi detajlni dokumenti glede zgodbe in vseh igralnih elementov igre.

Oboževalci se zdaj lahko nehajo spraševati, kaj bi lahko bilo iz tega naslova, saj so za vajeti ustvarjanja poprijeli modderji in ti so skozi leta pridno ustvarjali zadeve, ki so bile zapisane v dokumentih, ob svojem delu pa so podporo dobivali preko Patreona. Zdaj je po vsem tem času mod Fallout Yesterday dobil ogromno posodobitev, ki je hkrati služila kot nekakšen zaključek projekta, do tega pa lahko dostopa zdaj vsak na spletni strani Nexus Mods. Mod sicer še vedno ni povsem dokončan, saj se trenutno nahaja v verziji 0.6, a vsebine je dovolj, da lahko dokončano glavno zgodbo.

Fallout Yesterday je v bistvu popolna predelava igre Fallout 2, saj teče znotraj njenega pogona, a obenem ponudi povsem novo vsebino. Igramo zapornika, ki med pobegom naleti na frakcijo Caesar’s Legion in ob igranju boste v bistvu naleteli na veliko stvari, ki smo jih videli v igri Fallout: New Vegas – med drugim je moč obiskati tudi famozni jez Hoover Dam.

Namestitev moda zahteva nekaj korakov in te si lahko preberete tule. Za igranje boste predhodno morali namestiti kopiji iger Fallout 1 in 2, kar je sicer malce čudno, saj so v postopkih namestitve omenjene samo datoteke igre Fallout 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime