Twitch obnovil račun Donalda Trumpa

Pretekli teden sem se mudil na dopustu in v teh pičlih sedmih dneh sem ugotovil, da se lahko v tako kratkem času zgodi cel kup večjih in manjših preobratov za katere bi ob običajnem času potreboval leta. Najprej je Dino Hajderović skočil na podkast in celotno Slovenijo šokiral s svojimi izjavami glede žensk in njihove starosti, nakar je Microsoftu in podjetju Crowdstrike uspelo polovico sveta spraviti na kolena zaradi nerodne posodobitve, ki je celo prizemljila letala, za konec pa se je včeraj aktualni predsednik ZDA Joe Biden odpovedal vnovičnemu mandatu.

Ameriška politična scena je te dni popolnoma kaotična, saj se demokrati ne morejo zediniti glede svoje poti naprej, republikanci pa so že davno nazaj strnili vrste in zopet svojo zvestobo zaprisegli bivšemu predsedniku Donaldu Trumpu. Temu je samo nekaj mesecev nazaj kazalo bolj slabo, saj ga je čakalo cel kup sojenj in čeprav je bil za nekatere obtožbe pravnomočno obsojen, mu gre zdaj čedalje bolje. Biden je zdaj odstopil, naklonjena pa mu postajajo tudi družabna omrežja, ki so leta 2021 ena za drugim ukinjala račune, saj se je takrat zgodil odmevni napad na ameriški Kapitol, ki naj bi ga podprl ravno Trump.

Twitch je mnenja, da je bilo 3 leta in pol kazni dovolj, zato je včeraj nenadoma obnovil njegov račun DonaldTrump, ki je bil prvič odstranjen že leta 2020, saj je takrat kršil pravilnik glede sovražnega govora, a tista kazen je trajala samo 2 tedna. Leto kasneje je prejel bolj striktno odstranitev, ki je trajala 3 leta, 5 mesecev in štiri tedna in se je iztekla šele 19. julija 2024.

Ni še jasno, ali je Twitch obnovil račun kar sam od sebe ali pa je to zahteval nekdo iz Trumpove kampanje. Vsekakor je nekdo hitro pograbil za vajeti osvobojenega računa, ki že ima novo naslovnico, gor pa si lahko ogledamo njegov nedavni govor v Michiganu.

Twitch ni edini, ki je v preteklih tednih obnovil družabne račune bivšega predsednika ZDA. Podjetje Meta je najavilo, da lahko Donald Trump zopet deli misli na Facebooku in Instagramu, povrnjen pa je bil tudi njegov X račun, ki pa zaenkrat še ni prejel novih objav. Trump si sicer lasti svoje lastno družabno omrežje Trump Social, kjer redno objavlja svoja razmišljanja, a tam je baza potencialnih sledilcev veliko nižja od tiste, ki jo nudita Meta in X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Nerodna posodobitev ni bila s strani Microsofta ampak podjetja CrowdStrike…in je prizadela tiste, ki uporabljajo njihovo storitev. Dino pa je že vam povedal kaj vam gre. Da bo Biden odstopil je bilo jasno že dva tedna…

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime