Servisu Apple TV+ naj bi šlo bolj slabo, zato bo podjetje omejilo zapravljanje

Ko je Apple napovedal vzpostavitev svojega lastnega pretočnega servisa, ki naj bi konkuriral uveljavljenim igralcem kot sta Netflix in HBO Max, ga najprej nihče ni preveč resno jemal. Nekaj let nazaj je bilo pač v modi, da je vsak vzpostavljal svojo lastno televizijsko platformo, ki bi nato vsak mesec preko naročnin pobirala lep prihodek in s tem bi se vsaj malce zmanjšala mesečna bogatija Netflixa.

Vendar pa je hitro postalo jasno, da se Apple s svojim servisom Apple TV+ ne heca. V projekte so namreč izlili ogromno denarja, spočeli pa so vrsto kvalitetnih serij in filmov, ki so nato zasloveli po celem svetu. Prav Apple stoji za hvalevrednimi naslovi kot so Ted Lasso, For All Mankind, Severance in The Morning Show, zna pa se zdaj zgoditi, da iz njihove strani sledi upočasnitev izdaje novih serij in filmov, ki zahtevajo neverjetno visok proračun.

Spletna stran Bloomberg poroča, da naj bi podpredsednik Eddy Cue vodjama programiranja Zacku Van Amburgu in Jamie Erlichtu naročil, da naj zategneta pasove in preučita proračune za prihajajoče serije in filme ter naj imata nad temi večji nadzor glede proračuna. Apple se namreč želi znebiti slovesa velikega zapravljača znotraj Hollywooda, obenem pa si želijo na platformo privleči več uporabnikov kot pa jih imajo zdaj.

Slednje je velik problem, saj isto poročilo pravi, da naj bi Apple TV+ nase v enem mesecu privabil manj naročnikov kot pa Netflix to naredi v enem samem dnevu. Platforma naj bi zaradi na trgu močno trpela in njen tržni delež med vsemi platformami v ZDA naj bi znašal vsega 0,2 %.

Spremembe torej prihajajo in proračuni za serije in filme bodo utrpeli nekaj hujšanja. To ni presenetljivo, saj takšen tržni delež preprosto ne upraviči takšnega zapravljanja, kot ga je do sedaj zganjal Apple: filma Morilci cvetne lune in Napoleon naj bi skupno imela več kot 500 milijonov dolarjev visok proračun, serija Masters of the Air pa je zapravila več kot 250 milijonov dolarjev, s tem da ta niti ni bila tako gledana, niti ni v zameno za ves ta proračun prejela kakšnih res izpostavitve vrednih nagrad.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime