Stalker 2 je bil znova prestavljen

Na igro Stalker 2: Heart of Chornobyl čakamo že vse od tiste prve najave, ki se je zgodila davnega leta 2010, vendar pa je nato razvijalec GSC Game World zapadel v finančne škripce in razvoj se je nato ponovno začel leta 2018. Tudi takrat razvoj ni stekel povsem po načrtih, nakar se je stvar še dodatno zakomplicirala na račun dejstva, da je imel studio svoje pisarne v Kijevu, ki je postal leta 2022 tarča ruskih napadov. Razvoj se je kljub temu nadaljeval, saj je uspelo ekipi razvijalcev prebegniti v bolj varen objem drugih evropskih držav, izid igre pa se je nato začel neprestano zamikati: najprej na april 2022, nato na december 2022, nato na prvo četrtino tega leta, dokler nismo prišli do napovedanega izida, ki naj bi se zagotovo zgodil 5. septembra.

GSC Game World je bil v ta datum še najbolj prepričan, saj so enemu od napovedniku nataknili ime “Final Release Date Announcement“, nato pa so redno dostavljali nove prikaze igranja in gradili na promociji. Tako smo tudi igralci začeli verjeti, da bomo septembra vendarle končno lahko spet v stopili v raziskovanje nevarne post-apokaliptične okolice, ki se v igri imenuje The Zone, a žal se to ne bo zgodilo.

Razvijalec je namreč včeraj sporočil, da vendarle potrebujejo še nekaj dodatnega časa za razvoj, zato so izid prestavili na 20. november letos. Ta čas bodo izkoristili za dodatno optimizacijo igre in iztrebljanje hroščev, tako da bodo na koncu dostavili izkušnjo, ki je ne bodo kvarile tehnične težave. Ob tem so izdali svež zabaven dražilnik, ki frustracijo prestavitve izida izkaže tudi znotraj igrinega sveta, hkrati pa napove bolj poglobljeno predstavitev igre, ki se bo odvila 12. avgusta.

Vse te prestavitve znajo kakšnemu igralcu načenjati potrpežljivost, a marsikdo je pozabil, da se je z enakimi problemi soočala tudi originalna igra Stalker: Shadow of Chernobyl. Ta je bila namreč v razvoju vrsto let, končni izid pa je bil neprestano zamaknjen, dokler se stvar ni leta 2007 končno pojavila na prodajnih policah. Na žalost je bila njena tehnična plat katastrofalna, saj se je stvar neprestano rušila, hroščev pa je bilo toliko, da so jo tako razvijalci, kot tudi skupnost popravljali še leta. Upamo, da bo nadaljevanje ob izidu bolj tehnično podkovano, a glede na zadnje izide večjih AAA naslovov se nas ob tem drži zdrava doza skepse.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime