Tale poljska brezplačna grozljivka vam poda estetiko iger iz leta 2000

Osebno zelo rad pokukam na stran iger, ki jim je glavni občutek pričarati avtentičen in atmosferičen svet, še toliko raje pa imam takšne, ki poskušajo poustvariti takšno okolico, ki bo znana tudi nam Slovencem. Zato sem si vzel kar nekaj ur pri začetnem raziskovanju vasice v igri Resident Evil Village, indie razvijalec Under The Sink Studio pa me zdaj vabi v podobno raziskovanje igre Krypta FM.

Navkljub imenu tole ni neka zadeva, ki bi vas prepričevala v nakup sumljive kriptovalute, ampak grozljivka, ki se odvija sredi poljske vasice Gozdary. V tej so se nedavno začele odvijati sumljive reči, zato je na nas, da razkrijemo misterij okoli skrivnostne pošasti Beast of Gozdary, pri tem pa si bomo lahko pomagali z digitalno kamero, poslušanjem lokalne radijske postaje in deljenjem mnenj preko foruma.

Zgornje se morda slišijo kot nekam zastarele tehnologije in to ni po naključju. Igra Krypta FM je umeščena nekje v začetke leta 2000, zaradi česar je tudi grafična podoba kockasta in je ne krasijo do potankosti izpiljene teksture, kar da igri samosvoj šarm in jo bodo pozdravili predvsem tisti, ki so svojo igričarsko kariero začeli z igrami tipa Half-Life 1 in SiN. Potem je tu sovjetska arhitektura, ki bo ravno tako znana domačim očem, domača soba z zadušljivim tepihom in stol, ki ni niti približno igričarski, saj ti takrat sploh niso obstajali, pa bodo nostalgikom hitro orosili oko.

Krypta FM je za igranje povsem brezplačen naslov in ga lahko že zdaj prenesete v svojo knjižnico na Steamu. Recenzij tam je sicer samo slabih 300, a tem je skupna ocena “Very Positive”, zaradi česar se igri splača vsaj ponuditi možnost preigravanja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime