God of War Ragnarök bo na PC-ju zahteval kar 190 GB prostora

Sony za letos nima napovedanih kakšnih večjih iger ali presenečenj in očitno so po burnem začetku generacije konzole PlayStation 5 zdaj vsi večji studii sredi razvoja svojih večjih naslovov, ki pa za stvaritev potrebujejo leta programiranja. Založnik se mora tako zanesti na druge stvari in k sreči ga je leta nazaj srečala pamet, zato je začel na PC predelovati svoj bogat katalog iger.

V letu 2022 so na računalnike pripeljali prve avanture Kratosa preko predelave igre God of War, zdaj pa se bližamo tudi izidu drugega dela Ragnarök, ki smo ga na konzolah PlayStation 4 in 5 pozdravili dve leti nazaj.

Izid se bliža, zato je nastopil tudi čas, da nam založnik sporoči minimalne zahteve, ki bodo potrebne za igranje dotične igre. Sony se lepo drži svojih preteklih navad, zato je sistemske zahteve razdelil v več ločenih stolpcev, vsak od teh pa nam pove, kaj točno bo določena stopnja grafične lepote zahtevala in če je morda nastopil čas, da kakšen košček strojne opreme nadgradimo.

Minimalno boste v svojemu PC-ju potrebovali vsaj procesor Intel i5-4670k ali AMD Ryzer 3 1200, ki ga bo spremljalo vsaj 8 GB pomnilnika in grafična kartica GTX 1060 ali RX 5500 XT. To vam bo omogočilo igranje pri ločljivosti 1080p pri 30 sličicah na sekundah, teksture pa boste primorani zmanjšati na minimum.

god of war

Najbolj popularna ločljivost pri 1440p bo seveda zahtevala bolj sodobne karakteristike, a te spet niso pretirane. Na procesorskem področju boste potrebovali vsaj Intel i7-7700k ali AMD Ryzen 7 2700x ter 16 GB pomnilnika, za grafično kartico pa je potrebno držati vsaj nekaj v rangu RTX 3070 ali RX 6800. S to strojno opremo boste grafične nastavitve lahko obdržali na High, igranje pa boste izvajali pri 60 sličicah na sekundo.

Najvišja stopnja pa je seveda tudi najbolj zahtevna, a to ni presenetljivo, saj boste igro poganjali v ločljivosti 4K. Za takšno zabavo boste potrebovali bodisi Intel i5-11600k ali pa AMD Ryzen 7 3700x, 16 GB pomnilnika in grafično kartico RTX 4070 To ali RX 7900 XT. Ob tej strojni opremi boste teksture nastavili na Ultra in igranje uživali pri 60 sličicah na sekundo.

Strojne zahteve tega naslova so povsem sprejemljive – z izjemo ene točke, saj boste za namestitev potrebovali kar 190 GB prostora in to na SSD disku. Ob to je treba prišteti tudi dejstvo, da te zahteve ne upoštevajo vklopa preračunavanja slike preko tehnologij DLSS ali FSR, ampak gre za “čiste” ločljivosti. Ob izidu bodo podprte tudi ti tehnologiji, vključno z Intel XeSS 1.3, tako da ostaja še nekaj prostora, da s šibkejšo strojno robo nastavitve dvignete izven svojih okvirjev.

God of War Ragnarök na Steamu izide 19. septembra, zanj pa bo treba odšteti 59,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime