Serija Welcome to Derry, ki se bo dogajala pred filmom Tisto, dobila prvi dražilnik

Filma Tisto sta novejše gledalce strašila med letoma 2017 in 2019, a znalci grozljivk dobro vemo, da ima ta franšiza veliko daljšo zgodovino, ki se je začela s knjigo, to pa je pisatelj Stephen King izdal septembra 1986, nakar smo leta 1990 prejeli mini serijo, ki sta jo sestavljali dve epizodi.

Filma izpod režiserja Andyja Muschiettija sta sicer dokaj dobro obnovila dogodke znotraj knjig, a sta hkrati izpustila marsikaj. Predvsem manjka tisti občutek, da je zlo znotraj morilskega klovna v mestecu Derry prisotno že tisočletja in da je v tej zgodovini še veliko zgodb, ki še čakajo na svoj trenutek pod žarometi. Bralci sicer sami že dolgo prosijo Kinga, da naj v tem svetu spočne še kakšno knjigo, saj je tudi konec namigoval, da Pennywise še ni bil dokončno poražen in da se je spet samo umaknil na enega svojih daljših počitkov.

Neuslišane želje gledalcev in bralcev bo zdaj poskušala uresničiti serija Welcome to Derry, ki sicer ne bo neposredno nadaljevanje knjige in filmov, ampak se bo vrnila v preteklost in pokazala še nekatere druge grdobije, ki jih je spočel Pennywise, saj se ta zbudi vsakih 30 let, da znova poteši svojo lakoto.

Serija je bila napovedana že nekaj časa nazaj, HBO pa je zdaj za njo pokazal prvi dražilnik, ki v obseg traja samo 6 sekund. Dobili smo samo nekaj kadrov in ti so videti presneto grozljivi, saj bo Pennywise očitno spet strašil otroke in zdi se, da bo vsaj v eni sceni zopet poskušal splezati iz kino platna in pogoltniti nekega najstnika.

Welcome to Derry izide enkrat naslednje leto, 1. sezona pa bo sestavljena iz devetih epizod – štiri od teh bo režiral Andy Muschietti. Serija je tako v dobrih rokah – še toliko bolj zaradi tega, ker je igralec Bill Skarsgård že potrdil, da bo tudi tokrat nataknil grozljivo masko Pennywisa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime