Predelava igre Red Dead Redemption za PC najavljena… Preko PlayStation trgovine?

Mineva eno leto odkar se je razvijalec Rockstar malce zmigal in svojo kavbojščino Red Dead Redemption preselil iz ostarelih konzol PlayStation 3 in Xbox 360 na bolj sodobne sisteme, a pri tem je bil skrivnostno izvzet PC, ki si te predelave najbolj želi že vse od leta 2010, ko se je stvar pojavila na originalnih platformah. To sicer za Rockstar ni nič čudnega, saj ta vedno stvari najprej najavi za konzole in nato za PC, a vseeno smo nekako upali, da bodo za 14 let star naslov naredili izjemno in ga istočasno splavili tudi za računalnike.

Nakar smo upali, da bo uradna PC najava prišla par mesecev po izidu za Switchem in PlayStationom 4, a zdaj je preteklo že leto od tega, Rockstar pa še vedno molči. A očitno je zadeva vendarle sredi aktivnega razvoja, saj se je znotraj trgovine PlayStation pod to igro pojavil nov zapis, ta pa specifično omenja PC verzijo in kaj vse bo ta inačica igre vsebovala.

Očitno je pri objavi prišlo do neke pomote in nekdo je v okno kopiral opis, ki je bil namenjen za najavo računalniške verzije igre. Pomota je bila zdaj popravljena, a seveda jo je internet hitro shranil v arhiv in zdaj vemo, da bo PC verzija vsebovala osnovno igro in ločeno kampanjo Undead Nightmare v enem paketu, kar sicer ni nič nenavadnega, saj je vse to prišlo tudi v novi verziji za Nintendo Switch.

Bolj zanimiva je omemba specifičnih nadgradenj, ki jih bomo prejeli na PC-ju, kot so višje ločljivosti in meja sličic na sekundo in podpora za več monitorjev, tudi pri računalničarjih pa se na žalost ne bomo mogli zabavati v večigralstvu, ki je bilo sicer pri originalni izdajo dokaj živo.

Vprašanje zdaj ostaja, ali je bila ta Sonyjeva pomota samo naključje ali pa se pripravlja skorajšnja najava predelave za PC? Tako Rockstar, kot tudi založnik Take-Two Interactive molčita, morda pa kaj novega izvemo sredi konference Gamescom, ki se zlagoma približuje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime