Mafia 4 uradno razkrita in nas bo vrnila na začetke zgodbe znotraj Sicilije

Včerajšnja uvodna noč v festival Gamescom se je zaključila dokaj šokantno, saj smo dobili dražilnik za igro, o kateri se je do sedaj samo šušljalo, a uradno še ni bila potrjena.

Govorimo o novem poglavju franšize Mafia, ki je med igralci hudo spoštovana, čeprav novega dela za njo nismo dobili že zelo dolgo. Tretji del se je med nami pojavil leta 2016 in čeprav so se igralci in kritiki strinjali, da je imela dolgo zgodbo, je bila pot do te težka, saj se je igralna zanka preveč ponavljala in več kot očitno razvijalec Hangar 13 takrat ni imel dovolj časa, da bi v celoti izpolnil svojo vizijo. Popravni izpit so dobro opravili preko predelave prve igre, ki smo jo dobili leta 2020, zdaj pa je čas nastopil za četrti del, s podnaslovom The Old Country.

Za novo igro smo dobili samo kratki dražilnik, ki res ni preveč zgovoren, saj pokaže samo neko osamljeno sobico, nakar se skrivnostni protagonist preseli na balkon in si ogleda strehe bližnjega mesta in cerkve. In ta pokrajina se prvič ne bo nahajala v nekem izmišljenem ameriškem mestu, saj se bomo preselili globoko nazaj v leto 1943, kjer si bomo znotraj Sicilije ogledali najbolj zanimive utrinke organiziranega kriminala, ki je nato pot našel v ZDA in drugod po svetu.

To je zaenkrat vse kar vemo o igri, a verjetno je varna stava, da bomo tokrat spremljali zgodbo botra Dona Salierija, ki smo ga srečali v prvi igri in je svoja mlajša leta preživel ravno znotraj Sicilije. Don Salieri bi znal tako biti tisti glavni protagonist, ki ga nadzorujemo ali pa ga bomo tekom igranja vsaj srečali kot pomembnega NPC-ja.

Mafia: The Old Country še nima datuma izida, bomo pa več o tej igri izvedeli enkrat decembra letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime