Starfield ima zdaj vozila in datum izida za svoj prvi večji dodatek Shattered Space

Sveža igra razvijalca Bethesda, imenovana Starfield, se je zdaj dodobra zasidrala med nami in odziv igralcev ni bil ravno takšen, kot so ga pričakovali. A po drugi strani je tudi igralna publika pričakovala nekaj drugega kot pa je bilo dostavljeno, saj je tole morda resda največje vesolje, ki ga je doslej ustvarila Bethesda, a preveč planetov se ponavlja in njihova površina je bila zgenerirana iz strani računalniških algoritmov, namesto da bi stvari na svoje mesto postavila človeška roka, zaradi česar bi bilo tudi raziskovanje vseh teh map bilo bolj interesantno.

Vsaj nekaj od teh stvari bo poskušala Bethesda popraviti v prvem večjem dodatku Shattered Space, ki nas bo poslal raziskovati mesto Dazra na domačem planetu hiše Va’Ruun. Naleteli bomo na mesto, kjer je nekaj šlo hudo narobe in napovedniki nam že zdaj namigujejo, da bomo tokrat gledali v bolj grozljivo sliko, ki mestoma spominja na franšizo Dead Space.

Bethesda ne želi izdati preveč informacij glede zgodbe, saj nas bo ravno ta gnala naprej in naša želja po raziskovanju bo tisto glavno vodilo, ki nas bo pripeljalo do razpleta misterija mesta Dazra. Pričakujete lahko več boja od blizu in utesnjenih hodnikov, po celem mestu pa se je razvila neka kultna obsedenost za nekakšno entiteto. Za razliko od osnovne kampanje je bila celotna Dazra podrobno ustvarjena iz strani oblikovalcev stopenj, zato lahko pričakujemo več poti do razrešitve določenih nalog, čakajo pa nas tudi premišljeni platformski izzivi, kjer se bo treba ukvarjati z žepi manjkajoče gravitacije.

Shattered Space izide 30. septembra za PC in Xbox Series X in na Steamu je treba za tale dodatek odšteti 30 €. A Bethesda ni pozabila niti na originalne oboževalce, katerim je včeraj brezplačno dostavila posodobitev, ki v igro pripelje prvi, čisto pravi štirikolesnik REV-8.

Razvijalec se je sicer dolgo izogibal vozilom, saj je želel igralce prisiliti v bolj počasno raziskovanje planetov. A glede na to, da so nekateri od teh velikokrat prazni in se sčasoma naveličaš njihovega počasnega prečesavanja, je REV-8 zdaj za takšne igralce kot naročen. Vozilo na sebi vsebuje tudi nekaj orožarne in vanj se lahko usede tudi vaš zvesti spremljevalec, tako da na avanturah nikoli ne boste sami. REV-8 naročite pri svojem tehniku, nakar bo avtomatsko dostavljen pri vsakem pristanku vaše vesoljske ladje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime