Starfield praznuje svoj 1. rojstni dan

Je res minilo že eno leto, odkar je med nas prišla igra Starfield? Igra ima sicer izid zapisan za 6. september 2023, a naročniki na dražje edicije so se lahko do preigravanja kampanje dokopali nekaj dni prej, tako da je Starfield zdaj tehnično že star eno leto in mu lahko upihnemo prvo svečko.

Starfield je že pred izidom nase privlekel veliko oči, saj je bila to po dolgem času povsem nova igra iz strani razvijalca Bethesda Game Studios. Ta je sicer leta 2018 resda izdal igro Fallout 76, a to je bila večigralska zadeva, medtem ko imamo tega razvijalci radi na račun njegovih obsežnih enoigralskih izkušenj, ki so nam jih v preteklosti dostavili preko franšiz Fallout in Elder Scrolls. Starfield je bil njihov prvi skok v oblikovanje znanstveno-fantastične štorije in ta stvar je v razvoju prebila več let kot pa katerikoli drugi naslov v razvijalčevi zgodovini.

Na žalost razvoj ni šel po načrtu in čeprav smo na koncu dobili zadovoljiv izdelek, je bilo jasno, da je bilo iz njega črtanih veliko originalnih idej. Svoboda pri raziskovanju je sicer precejšnja, a igralci so se hitro začeli pritoževati nad planeti, ki so si med sabo bili preveč podobni in skozi čas je postalo jasno, da raziskujemo ene in iste baze nasprotnikov, za nagrado pa dobivamo opremo, ki vloženega truda ni bila vredna, uporabniški vmesnik pa je bil čisto preveč zakompliciran in bi moral za tiste enostavne funkcije biti bolj poenostavljen.

Starfield si je zato ob izidu prislužil bolj povprečne ocene in nekaj takšnega smo mu podelili tudi mi. K sreči je Bethesda Game Studios trmast razvijalec, zato se je hitro zaobljubil, da bo popravil tiste največje zamere. Začeli so delati na posodobitvah, hkrati pa so izdali bolj globoka modderska orodja in skupnost je hitro začela delati svoje popravke.

Na spletni strani NexusMods ta igra redno dobiva nove projekte in nekateri od teh so izredno zanimivi. Veliko njih se spravi dodajati dodatno vsebino in če imate poln kufer enih in istih postojank, potem si lahko namestite mod Dark Universe, ki po planetih poseli cel kup predrugačenih stavb, tako da nimate občutka, da se sprehajate po enih in istih bazah. Dokaj zanesljiv vir je na X-u zapisal, da tudi sama Bethesda razmišlja o prenovi tega vidika igre, kar bi vsekakor v igranje povrnilo lep del publike.

Nekatere druge modifikacije se spravijo prenoviti osvetlitev. Starfield namreč vsebuje nek filter, ki barvne odtenke naredi bolj zamorjene in mod Enhanced Lights and FX naredi stvari bolj živobarvne in realistične.

Potem so tu večji projekti, ki popolnoma predrugačijo igro. Eden večjih takšnih projektov sliši na ime Genesis, ki v igro dostavi povsem novo štorijo in bo navdušil predvsem vse pristaše Vojne zvezd.

Svetla je tudi prihodnost igre. Bethesda namreč poskuša iz nje ustvariti svojo prvotno vizijo, zato ji tudi dodaja novo vsebino. Nedolgo nazaj smo tako dobili prvo vozilo, ki prečkanje planetov naredi lažje, konec meseca pa se približuje tudi prva večja plačljiva razširitev Shattered Space. In ta naj ne bi bila edina, saj naj bi Bethesda v igro še leta dodajala večje plačljive dodatke, ki se bodo igrali drugače od originala – Shattered Space se bo denimo osredotočil na en planet, kjer nič od vsebine ne bo naključno generirane, zato lahko pričakujemo bolj zanimive lokacije in tudi globljo zgodbo.

Bethesda prve obletnice igre Starfield ni počastila s kakšnim popustom, a morda se to spremeni 6. septembra. Do takrat si lahko igro vedno prenesete preko servisa Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime