Tule je skoraj pol ure igranja igre Slitterhead, ki jo ustvarja kreator franšize Silent Hill

Keiichiro Toyama morda res ni tako popularno ime kot denimo Hideo Kojima ali pa Hidetaka Miyazak, a je vseeno igral pomembno vlogo v svetu preživetvenih grozljivk. Ravno on je bil namreč tisti, ki je leta 1999 nadzoroval spočetje franšize Silent Hill, ki je nato postala še bolj prepoznavna na račun drugega dela in veliko ljudi se strinja, da je ta del bil še vedno najboljši del izmed vseh izdanih. A tudi prvi del serije drži svoje navijače in ti so napeto čakali na Toyamin naslednji projekt.

Žal se je ta po prvem delu oddaljil od franšize Silent Hill in se je spravil kovati povsem novo franšizo Siren, ki pa uspeha njegovega originalnega horror dela ni ponovila. Toyama je nato za več kot desetletje pozabil na grozljivke, dokler se ni združil s studiem Bokeh Game Studio, s tem pa zdaj dela na novi srhljivki Slitterhead.

Slednja je na sejmu Pax West pokazala nekaj novega igranja in že takoj na začetku je treba zapisati, da je tole povsem nekaj drugega kot Silent Hill. Resda je tudi Slitterhead grozljivka, a tule govorimo o bolj akcijskem naslovu, kjer nastopamo v vlogi misterioznega bitja Hyokija, ki lahko na ulicah Kowlonga prevzame nadzor nad ljudmi, nakar se bori proti monstrumom, imenovanim Slitterheads, ki se skrivajo znotraj nedolžno izgledajočih ljudi.

Igralni posnetek nam najprej pokaže uvodni del, kjer se učimo mehanik in psa skočimo v um človeka, nakar se med temi selimo, saj nam je za petami nagnusni Slitterhead, ki melje vse pred sabo. Ostali igralni posnetki pokažejo nekaj raziskovanja in boja proti šefu, kjer udrihamo po njem z bizarnim orožjem in se selimo med različnimi borci, saj ti nimajo nečloveško vzdržljivost in se lahko utrudijo, pošast pa jih lahko ubije v samo nekaj udarcih.

Slitterhead vsekakor vsebuje zanimivo idejo, ki smo jo ugledali v Toyamini prejšnji franšizi Siren, a grafično gledano je tale naslov vsekakor videti zastarel, ta vtis pa še dodatno pokvarijo slabe animacije. V bistvu igra bolj kot na kakšen Silent Hill spominja na igre Yakuza, saj že sam uporabniški vmesnik namiguje na nekakšno arkadno pretepačino, kjer morate ves čas nekam hiteti in nasprotniku pravočasno parirati udarce.

Slitterhead izide 8. novembra za PC ter konzole PlayStation 4 in 5 in Xbox One ter Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime