Fortnite turnir uspešno za nami

Dober teden nazaj smo zopet množično napadli Mimovrste poslovalnico v BTC Ljubljana, saj je na vrsto prišel nov turnir iz serije Gaming terminal, ki je tokrat za preigravanje vzel zdaj že našo veteransko igričarsko spremljavo Fortnite.

Ta igra je zdaj na sceni že kar nekaj let, a njena izjemna popularnost je daleč od ugasnjene. Založnik in razvijalec Epic Games je pretkano v njej ustvaril pravi meta univerzum, saj zdaj lahko znotraj Fortnita najdemo licenčne Lego stričke in tete, možnosti igralnih načinov pa je zdaj že toliko, da ti v tej zadevi preprosto ne more postati dolgčas – pa če se še tako trudiš.

Da bo močno popularen tudi naš turnir so nam dale vedeti že naše kvalifikacije, ki so se odvile 1. septembra, takrat pa se je v medmrežno zabavo prijavilo nič manj kot 150 ekip. Glede na to, da je bilo tekmovanje izvedeno skozi igralni format “Duos”, je to naneslo kar 300 igralcev, ki so se nato pod budnim očesom popularnega streamerja Anže “Wortex” Novaka borili za končno vstopnico zaključnega turnirja, ki se je nato odvil 7. septembra na lokaciji Mimovrste BTC Ljubljana.

V končnico nas je prišlo pozdraviti 16 od 20 kvalificiranih ekip. Pri takšnem številu igralcev je vedno pričakovano, da nekateri od njih preprosto ne bodo prišli in s končnim izkupičkom udeležencev smo več kot zadovoljni. Vsekakor je bilo na Mimovrste zabavno že od prvega obračuna med igralci, saj je v prostorih vladala prijateljska atmosfera, družbo pa je prišel pozdraviti tudi Wortex, ki bi ga lahko označili kot neuradnega ambasadorja Fortnite tekmovanj v Sloveniji.

Po napetih bitkah je naslov prvaka na koncu osvojila ekipa t1len holly, tik za njim pa se je uvrstila ekipa ZA PSE. Bronasto medaljo si je nataknil dvojec tekmovalcev znotraj ekipe Rocker x Infinity, medtem ko je na četrto mesto skočila ekipa Smandi in na peto Ryze x Jaxx. Celoten potek tekmovanja in razvrstitev si lahko ogledate na spletni strani turnirja 360clash.

Tako kot vedno se je pri teh turnirjih treba zahvaliti partnerjem. Na prvem mestu je tu trgovina Mimovrste, ki je uvidela, da je igričarstvo v Sloveniji v porastu, zato se je tudi odločila delati na tosortnih igričarskih dogodkih. Nato so tu partnerji kot so UVI, Lenovo, Logitech, Razer in Alienware, ki so tokrat prispevali nagrade v skupni vrednosti 1.500 €.

Logitech je denimo prispeval miški G502 x Lightspeed Core in G309 Lightspeed Wireless ter tipkovnico G915 Lighspeed – tole uporabljam leta tudi jaz med tipkanjem člankov in jo lahko priporočam iz prve roke. Razer je po drugi strani podaril komplet periferije s Fornite žigom, Alienware pa je poklonil miško in tipkovnico v skupni vrednosti skoraj 500 €. Potem je tu še vedno radodarni UVI, ki je igralce očaral s kompletom mišk UVI Envy v2.

Slike iz turnirja si lahko ogledate na naši Facebook strani, mi pa se pripravljamo že za naslednji večji dogodek, ki se bo odvil med 8. in 10. novembrom letos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime