Igra Flappy Bird vstala od mrtvih, a ne iz strani njenega originalnega kreatorja

Flappy Bird je igričarski fenomen o katerem pa danes bolj redko slišimo. Ta mobilna igrica je namreč izšla leta 2013 in sprva se na njo ni nihče preveč oziral, nakar jo je internet zagrabil za svojo in stvar je leta 2014 postala nenadoma tako popularna, da je praktično vsak uporabnik Androida ali iOSa tapkal po ekranu in poskušal težko obvladljivega ptiča Fabyja spraviti skozi prepreke in si ob tem prislužiti čim višje število točk.

Težko je reči, zakaj točno je Flappy Bird postal tako uspešen, a levji delež je zagotovo prispevala enostavna igralna formula, saj si moral samo ob pravem trenutku potapkati po zaslonu in že si lahko tekmoval z igralci po vsemu svetu. Igra je s svojo preprosto igralno zanko zasvojila milijone igralcev po svetu, njen kreator Dong Nguyen iz Vietnama pa je ob tem mastno služil, saj je igra januarja 2014 postala najbolj popularna brezplačna igra na iOSu.

Dong je igro ustvaril v samo nekaj dneh in ta trud se mu je več kot izplačal, saj je preko reklam znotraj igre dnevno zaslužil tudi po 50.000 dolarjev. A uspeh mu je začel načenjati duševno zdravje, zaradi česar je Dong februarja 2014 napovedal umik igre iz vseh platform, saj mu ni dalo miru dejstvo, da je njegova igra tako zasvojljiva in zaradi tega jo je tudi zasovražil.

Umik igre je takrat sprožil pravo poplavo posnemovalcev, ki so se zlili na iOS in Android, a te so bile nato odstranjene iz strani Googla in Appla.

Zdaj pa se Flappy Bird vrača in to iz strani nove organizacije Flappy Bird Foundation, ki se označuje za ekipo strastnih oboževalcev, ki se jim je uspelo dokopati do licence in igro zopet izdati na mobilnikih. Resnica je malce drugačna, saj organizacijo vodi Michael Roberts in ta je velik zagovornik NFT-jev ter kriptovalut, do licence pa se je dokopal predvsem na račun zmede glede dodeljevanja pravic do igre, ki je sčasoma romal v roke nekega založnika Gametecha, ta pa je zdaj stvar predal organizaciji Flappy Bird Foundation.

Novi Flappy Bird tako nima ničesar z originalnim ustvarjalcem, kar je ta dal tudi vsem vedeti preko svojega uradnega X računa, ki ga je nazadnje pred tem uporabil leta 2017. Nguyen pravi, da z oživitvijo nima ničesar in da obenem ne podpira kriptovalut.

Flappy Bird je zaenkrat na voljo preko Telegrama, kmalu pa naj bi prispel tudi na iOS in Android. Novi založnik ima s stvarjo očitno velike načrte, saj bomo dobili nove ptice in igralne načine – med njimi tudi večigralstvo, kjer se boste na eni mapi pomerili z 99 nasprotniki.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime