James Cameron bo končno režiral nekaj kar ni Avatar

Legendarni filmski režiser James Cameron je mojster ustvarjanja privlačnih pripovedi zaradi katerih si je tudi prislužil status legende. V njegovem življenjepisu najdemo izdelke, ki jim nekateri upravičeno nadevajo naslove “najboljši film vseh časov”, pa naj bo to bodisi Terminator 2, Osmi potnik 2 ali pa Titanik.

Vsi njegovi filmi so v kinih tudi pošteno zaslužili, zaradi česar je sčasoma dobil pravico, da dela in snema kar se mu ljubi. Leta nazaj je tako dobil idejo, da bi rad delal na filmih, ki bi gledalca očarali s prikazom učinkov najnovejše tehnologije in leta 2009 smo gledalci v kinih prvič ugledali film Avatar in to je še danes eden najboljših predstavnikov 3D filmov za katere si moraš na glavo natakniti očala.

Kakor je bil prvi Avatar tehnološko impresiven, pa so Jamesovi privrženci čakali na njegov naslednji projekt, saj čisto vsem zgodba o ogromnih modrih domorodcih ni ugajala in ti so naleteli na neprijetno presenečenje. James se je namreč povsem zavezal franšizi Avatar in to tako močno, da smo na naslednji njegov projekt Avatar: The Way of Water čakali dolgih 13 let, James pa s to franšizo še niti približno ni zaključil, saj za naslednje leto planira tretji del, skupno pa naj bi dobili vsaj 5 Avatarjev.

A očitno bi tudi James rad delal na nečem drugem in spletna stran Deadline poroča, da bo slavni režiser vendarle spočel nov film, ki bo povsem ločen od njegove lastno ustvarjene dolgoletne franšize. James je namreč odkupil pravice za delanje filma po knjigi Ghosts of Hiroshima, ki jo je spisal Charles Pellegrino in bo na knjižne police prispela avgusta naslednje leto. Pellegrino je pred tem leta 2015 spisal tudi knjigo Last Train From Hiroshima, James pa naj bi združil zgodbo obeh knjig v en sam film in to takoj, ko mu bo to dopustil urnik snemanja franšize Avatar.

james cameron

Dvojec knjig Last Train From Hiroshima in Ghosts of Hiroshima pripoveduje izjemno zanimivo zgodbo Japonca Tsutomu Yamaguchija, ki je leta 1945 imel tako izjemno srečo, kot tudi nesrečo. Preživel je namreč atomsko bombo, ki so jo Američani takrat odvrgli nad Hirošimo, nakar se je vkrcal na vlak za Nagasaki, kjer je naletel še na drugo eksplozijo in je preživel tudi tisto. Knjigi sledita njegovemu neverjetnemu potovanju in obenem ponudita perspektivo takrat živečih civilistov in pilotov, ki so operirali s smrtonosnimi bombniki.

Cameron je za Deadline povedal, da se že leta muči z mislijo, kako posneti ta film in da je Yamaguchija srečal v bolnišnici pred njegovo smrtjo. Takrat mu je tudi predal štafetno palico pripovedovanja njegove osebne novi generaciji ljudi in zdaj tej nalogi ne sme obrniti hrbta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime