PlayStation praznuje 30. obletnico z nostalgično izdajo konzol PS5 in PS5 Pro

Tega decembra bo minilo točno 30 let odkar je Sony spočel svojo prvo konzolo PlayStation 1 in z njo za vedno spremenil dnevnosobno zabavo. Prvi PlayStation je v Evropi sicer izšel 29. septembra 1995, a je na Japonskem zaživel 3. decembra 1994 in izid na domačih tleh pri Sonyju velja za uradno rojstvo znamke PlayStation.

To je pomembna obletnica, ki jo nameravajo Japonci tudi primerno počastiti. Ali bomo morda konec leta prejeli kakšna večja znižanja iger še ni znano, bodo pa zbiratelji veseli najave prav posebne verzije konzol PlayStation 5 in PlayStation 5 Pro, ki bodo potrkale na note nostalgije starejših igralcev.

Posebna izdaja 30th Anniversary Collection bo obe konzoli oblekla v sivo barvo, na zgornji strani pa se bo pojavil originalni PlayStation logotip. Siva barva je seveda preslikava tiste, ki smo jo našli na prvem PlayStationu in enaka barvna shema se bo preselila tudi na kontrolerja DualSense in DualSense Edge, kjer bodo tudi gumbi dobili svoje ustrezne barve. Sony se je pri tej zbirki zares spustil v detajlne, saj bodo nostalgično barvo in obliko dobili tudi kabli – kontroler bomo na konzolo priklopili preko bolj širokega vtičnika, čeprav je to samo maska, saj bo za povezovanje še vedno skrbel kabel USB-C.

playstation 5

Nostalgično barvno obnovo bo dobila tudi prenosna naprava PlayStation Portal, čeprav leta 1994 Sony ni še niti približno razmišljal o takšni napravi – takšen izdelek smo dobili šele 11 let kasneje, ko se je leta 2005 rodil PSP. 30th Anniversary Collection bo v takšno barvno shemo preoblekel samo digitalno verzijo PlayStationa 5, a bo maska na voljo tudi za optične enote, ki se jo da dokupiti ločeno in je na PlayStation 5 Pro ne bomo našli.

playstation 5

Sony pravi, da bo 30th Anniversary Collection omejena izdaja in da bodo izdelali samo 12.300 primerkov teh konzol, kar pomeni, da bo tole med zbiratelji in privrženci branže PlayStation izjemno iskan produkt. Prednaročila se bodo začela izvajati 26. septembra, medtem ko je poln izid načrtovan za 21. november. Ali bo stvar sploh prišla v Slovenijo in pod kakšno cenovno postavko zaenkrat še ni znano.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime