Assassin’s Creed Shadows prestavljen v 2025, Ubisoft bo zdaj igre na dan izida prodajal tudi na Steamu

Predstavitev igre Assassin’s Creed Shadows je pri igralcih naletela na mešan odziv. Nekateri so pozdravljali odločitev Ubisofta, da je ta po vseh teh letih končno Assassin’s Creed preselil tudi na Japonsko, medtem ko drugim ni bila všeč ideja dveh protagonistov, tretjim pa se je zataknilo pri temnopoltem samuraju Yasukeju.

Ubisoft je kljub kritikam obljubljal, da bo Shadows njihov najbolj ambiciozen naslov do sedaj in za datum izida je že pred časom zakoličil 15. november. A vmes so se stvari malce zapletle, saj je izšla igra Star Wars Outlaws, za katero se je kmalu začelo šušljati, da morda ni dosegla pričakovanih prodajnih rezultatov, delnice Ubisofta pa so začele padati in trenutna finančna slika ni videti obetajoče.

Francoski založnik je včeraj potrdil, da so se nad njim res zgrnili nekam temačni oblaki. Outlaws pričakovanih rezultatov ni dosegel, a vseeno Ubisoft prodaje ni označil za katastrofalno. So pa iz izida Outlawsa potegnili kar nekaj lekcij in glavna med njimi je pustiti razvijalcem čas za poliranje svojih iger. Assassin’s Creed Shadows je bil tako prestavljen na 14. februar 2025, to pa bo tudi njihova prva igra, ki bo sledila novemu finančnemu modelu.

Ubisoft se je namreč odločil, da bodo od zdaj naprej vse njihove igre na dan izida izšle tudi na Steamu. Do sedaj je namreč ta založnik svoje naslove tržil samo na svoji trgovini Ubisoft Connect ter zunanji trgovini Epic Games, medtem ko so na Steam stvari prišle s pošteno zamudo. Francozi so zdaj spoznali, da si s to strategijo samo škodujejo, sprememb pa tu še ni konec. Odločili so se namreč tudi upokojiti sezonske prepustnice za svoje enoigralske igre in tako bodo Assassin’s Creed Shadows vsi igralci lahko igrali na isti dan, ne glede na to, kakšno edicijo igre imajo. Prednaročniki bodo vseeno deležni določeni dobrot, saj bodo prvi dodatek za igro prejeli zastonj, obstoječa prednaročila pa so bila medtem preklicana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime