Meta uradno najavila cenejšo verzijo očal Meta Quest 3

VR očala so med nami zdaj že dolgo časa, a glede na naše izkušnje, ki jih imamo na raznih dogodkih po Sloveniji, še vedno obstaja velik del ljudi, ki teh naprav niso še niti enkrat preizkusili. Razlog za to ignoranco je največkrat cena in čeprav imamo zdaj že kar nekaj cenovno ugodnih ponudb na trgu, še vedno vsake toliko ven pride zadeva, ki stane dobrega jurja in zahteva nekaj znanja za uporabo.

Podjetje Meta je na trgu VR ponudbe trenutno vodilno in čeprav Quest 3 za svojih 600 € ponuja res veliko naprednih specifikacij, je to za nekatere še vedno predrago. Podjetje zdaj upa, da bo preko včeraj najavljenih očal Meta Quest 3S lahko premostilo to oviro, saj bo nova naprava bistvena cenejša od svojega večjega bratca, glede specifikacij pa stvar niti ni tako podhranjena kot pa smo sprva pričakovali.

Meta Quest 3S bo namreč vseboval enako čipovje Snapdragon XR2 Gen 2, kar za uporabnike pomeni, da bodo lahko izkusili enake igre in aplikacije kot vsi tisti, ki na glavi držijo bolj napredni Meta Quest 3. Prav tako bodo novi lastniki očal v rokah držali enako napredne kontrolerje Touch Plus ter se v mešano resničnost spustili preko polne prepustnosti barv – to funkcijo bomo na 3S preklapljali preko namenskega gumba, namesto da bi tapkali po strani očal.

Vse seveda ni čisto isto, saj je Meta nekje morala zarezati v specifikacije. Meta Quest 3S tako vsebuje nižjo ločljivost 1832 x 1920 na oko, medtem ko polna verzija vsebuje 2064 x 2208. Prav tako manjka senzor globine, vidni kot pa bo prav tako manjši.

A nam se to zdijo sprejemljivi kompromisi, saj so ostale stvari ostale bolj ali manj iste. V bistvu naj bi Quest 3S vseboval celo boljšo baterijo, tako da boste iz svojih igralnih seans iztisnili malce več življenja, preden bo treba očala priklopiti na novo polnjenje.

Meta Quest 3S bo na voljo v 128 GB verziji, ki bo v Evropi stal 329 € in 256 GB različici, ki bo zase zahtevala 439 €. Kljub temu, da so to cene za Evropo, Slovenija ni med podprtimi državami, tako da bo za ta očala treba odšteti še nekaj dodatnih evrov – med trgovci s to robo se splača spremljati trgovino Cyberpiggy. Vsak nakup te naprave bo vseboval tudi dostop do kopije igre Batman: Arkham Shadow, ki izide 22. oktobra ter tri mesece naročnine na Meta Quest+.

Očala Meta Quest 3S izidejo 16. oktobra, podprte države pa že danes lahko opravijo prednaročila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime