Nekdo se je končno spomnil narediti predelavo iger, ki to dejansko potrebujejo

Igričarska industrija trenutno živi v svetu predelav, kar ne bi bilo tako slabo, če bi obnove bile deležne res stare igre, ki jih bodisi na sodobnih konzolah sploh ni možno igrati ali pa vsebujejo tako zastarele igralne mehanike, da so te nujne posodobitve. Pri predelavah pa se je pojavila še ena težava, saj prenos igralnih elementov v povsem nov pogon prav tako določa določeno količino truda in proračuna, kar je nekaterim založnikom prevelik zalogaj.

Zato se nekateri zatekajo v naročje nekaj let starih iger, ki so še vedno videti dobro, a jih založnik še vedno lahko malce nadgradi in znova spravi na vrh prodajnih lestvic, za to pa mu ni treba zapraviti desetine milijonov evrov. Tu še posebej izstopa Sony, ki je nedavno najavil obnovo sedem let stare igre Horizon Zero Dawn, medtem ko ima pod palcem cel kup licenc, ki že dolgo kličejo po nekakšni obnovi.

K sreči se najdejo tudi projekti, ki so dejansko smiselni in sem notri vsekakor spada franšiza Legacy of Kain – vrsta vampirskih iger, ki ponujajo štorijalno globino, vrhunsko glasovno podajanje in zanimive stopnje, kjer nas čaka veliko pretepanja in reševanja ugank.

Najbolj slavni predstavnici te franšize sta igri Soul Reaver 1 in 2, ki sta izšle leta 1999 in 2001, skozi leta pa sta si nabrali kultni status. Obe igri je bilo do nedavnega moč kupiti na Steamu, a sta zdaj bili umaknjeni iz ponudbe, saj je treba narediti prosto za prihajajoč skupek predelav Legacy of Kain Soul Reaver 1 & 2 Remastered.

Da bosta ti dve igri, ki ju je originalno spočel studio Crystal Dynamics, dobili obnovo smo že pisali, zdaj pa je razvijalec Aspyr Media tudi uradno napovedal predelavi. Aspyr se že dolgo bavi s takšnimi projekti in čeprav vsi med njimi niso bili uspešni (Star Wars: KOTOR II in Star Wars: Battlefront Classic Collection), so s predelavo trojice iger Tomb Raider dokazali, da so sposobni narediti tudi dobre obnove. Igri Soul Reaver 1 & 2 Remastered sta v prvem napovedniku videti dobro, saj so bili efekti in teksture narejeni na novo, a sama igralna formula je drugače ostala večidel nespremenjena. To je dobra novica za pristaše originala, a bolj slaba za povsem nove igralce, ki bi znali marsikaj pripomniti na nekam zastarane mehanike pretepanja.

Predelavi izideta 10. decembra, prednaročilo na Steamu pa zase zahteva 26,09 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime