Starfield danes dobiva prvo razširitev in za njo bo treba narediti nekaj predpriprav

Se je mnenje igralcev do igre Starfield v letu od njenega izida kaj bistveno spremenilo? To je težko vprašanje, ki nima nekega jasnega odgovora. Razvijalec Bethesda je vsekakor držal svojo prvotno obljubo in za ta naslov izdal več posodobitev, ki niso samo odpravile hroščev, ampak so v igro pripeljale tudi nekaj vsebine, ki bi morala biti tam že na začetku, kot so denimo zemljevidi večjih mest in vozilo, ki nam omogoča bolj udobno raziskovanje samotnih planetov.

Bethesda bo zdaj prvotni vtis, ki sicer ni bil slab, a je bil verjetno pod pričakovanim, popraviti s prvim večjim dodatkom Shattered Space, ki bo pripeljal povsem novo stransko pripoved in to bomo v glavnem izkusili na planetu Va’ruun’kai. Gre za domači planet skrivnostne frakcije House Va’ruun, ki smo jo večkrat srečali tudi v originalni kampanji in na njem se je zdaj zgodila neka bizarna stvar, ki jo moramo do potankosti raziskati prav mi, med našim raziskovanjem pa se bomo srečali s kultneži in nevarnimi vesoljskimi bitji iz drugih dimenzij.

O Shattered Space smo že pisali, danes pa je napočil datum 30. september, kar je tudi uradni datum izida tega dodatka. Bethesda kopij za recenzijo ni poslala nikomur, tako da ob 17.00, ko bo stvar izšla, na spletu ne pričakujte opisov, zato je skeptikom priporočljivo, da na te prve vtise počakajo s kakšnim tednom ali dvema zamika.

Vmes pa lahko naredite nekaj predpriprav, saj tale dodatek ne bo ravno namenjen povsem svežim igralcem. Do njegove vsebine bomo lahko tehnično dostopali že takoj, ko opravimo uvodno nalogo “One Small Step” glavne kampanje, a Bethesda priporoča, da se v novo avanturo podate z likom, ki je vsaj stopnje 35. Na ta način boste lahko iz razširitve Shattered Space potegnili največ in vam bo sovražna favna planeta Va’ruun’kai ponujala tudi najmanj preglavic. Doseči takšno stopnjo ni neka nemogoča naloga, a če boste kampanjo začeli na novo, potem bo treba v igranje vložiti ducate ur prostega časa in nekateri pri tej stopnji že opravijo vse naloge glavne kampanje.

Ko boste primerne stopnje boste nato skočili v novo galaksijo in če vas tam ne bo takoj nihče napadel in če vas v njej ne čaka skriptiran korak trenutne naloge, potem boste prejeli klic v sili, ki vas bo odpeljal na vesoljsko postajo The Oracle in s tem boste tudi uradno začeli niz nalog znotraj razširitve Shattered Space.

Dodatek na Steamu stane 29,99 €, kupci Premium Edition verzije igre pa ste ga dobili že vključenega v svoj nakup originalne igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime