Tale igra združi elemente vrtnarstva in grozljivke

Za razvijalca Sokpop Collective morda še niste še nikoli slišali, a tale studio je med nami že dolgo in če gre verjeti njihovi strani na Steamu so do sedaj izdali že več kot 100 iger, vse od njih pa vsebujejo malce bizaren humor in unikaten vizualni stil, ki ga nato selijo med različnimi naslovi.

Njihova najnovejša igra Grunn je prav tako posebnica, saj nas pošlje obdelovati vrt znotraj nizozemske pokrajine in naša avantura je sprva videti kot povsem nedolžna, dokler se počasi ne začnejo odvijati čudni dogodki, ki nam pošljejo srh po telesu.

Pri svojih grozljivkah imam vedno rad tisto postopno spuščanje v nore dogodke, a je bolj malo iger, ki to nalogo uspešno opravijo. Dober primer takšne igričarske srhljivke je No one lives under the lighthouse in Grunn se odvije v podobno smer, čeprav je tule grafična podoba za odtenek bolj pisana in ni povsem usmerjena v grozljivost, saj lahko kar nekaj ur prebijemo med običajnim obdelovanjem vrta, ki ga bomo izvajali preko prvoosebne perspektive.

Poleg rezanja vej in zalivanja rastlin se bomo lahko odpravili v bližnjo vasico, ki ponuja tudi trgovinico, kjer si lahko kupimo kakšne pripomočke za bolj uspešno vrtnarjenje. A prebivalci nas niso preveč veseli in v njih ni preveč pametno vrtati, hkrati pa se je treba paziti prestopanja bizarnih vrat.

Grunn si je na Steamu prislužil oceno “Very Positive” in se trenutno trži po ceni 12,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime