Baldur’s Gate 3 dobil mod, ki omogoča realnočasovno bojevanje

Med privrženci od zgoraj gledanih RPG-jev, običajno imenovanih cRPG-ji, se že leta krešejo mnenja, ali je pri bojevanju bolj zabaven realnočasovni ali potezni način. Nekateri podpirajo prvega, saj je akcija na ta način hitrejša in imajo bojišče pod večjim nadzorom, medtem ko so drugi pristaši poteznega pristopa, ki je bolj taktičen, posamezne veščine herojev pa takrat pridejo bolj do izraza.

Razvijalec Larian je že dolgo mnenja, da je najboljši pristop potezni, ki so ga izjemno dobro izrabili za svoji igri Divinity: Original Sin 1 in 2, nakar so ga superiorno izpeljali tudi znotraj igre Baldur’s Gate 3. Vsi pa se z njimi ne strinjajo – še posebej so to goreči oboževalci prvih dveh iger franšize Baldur’s Gate, ki je med pretepanjem izrabila realnočasovni način.

Modder GlaresAtKoalas se je zdaj lotil težke naloge, ki bi mehanike igre Baldur’s Gate 3 preselila v realnočasovni način. Kaj takšnega se je sprva zdelo nemogoče, a GlaresAtKoalas je presneto talentiran in njegov mod Brawl je zdaj tako igranje predstavil v delujoči obliki.

Stvar še ne deluje povsem tako kot bi morala in modder v bistvu priporoča, da zadevo najprej preizkusite znotraj ločenega moda Trials of Tav, ki nad vas pošlje valove čedalje težjih nasprotnikov. Realnočasovno bojevanje v tem načinu deluje povsem tekoče, akcija je videti hitra, omogočeno pa je tudi pavziranje in vmesno izdajanje naslednjih ukazov vaše partije.

Stvar je sicer tehnično podprta tudi za igranje osnovne kampanje, a tam vas čaka veliko hroščev, ki znajo povsem zaustaviti napredovanje. GlaresAtKoalas sicer pravi, da bo sčasoma tudi osnovno kampanjo moč preigrati povsem brez težav, a bo moral v ta del vložiti še veliko truda in testiranja.

Vseeno si lahko Brawl že zdaj snamete in če res ne morete mimo poteznega načina, lahko zdaj zadevo vsaj testirate in se morda na ta način pripravite za preigravanje kampanje – ko bo seveda mod malce bolj izpopolnjen. Ob tem testiranju ne pozabite narediti varnostnih kopij svojih shranjenih položajev, saj se zna hitro kaj zakomplicirati in lahko ti postanejo nato neuporabni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime