Franšiza Destiny se seli na telefone

Razvijalec Bungie in njegova igra Destiny 2 sta se leta zdela trdna kot kamen in vsake toliko sem se res vprašal, kako lahko obračajo tako velike dobičke in to samo preko ene same igre, ki so ji vmes celo odrezali nekaj originalne vsebine, tako da so glede zgodbe vsi novi igralci skorajda povsem zmedeni. Ti lepi časi so se zaključili sredi poletja, ko je razvijalec odpustil kar 220 delavcev, saj ni niti približno dosegel svoj začrtanih finančnih ciljev.

Kaj trenutno se dogaja v studiu, ki si ga zdaj lasti Sony, je težko predvidevati, a verjetno se ne bi preveč zmotili če bi predvidevali, da morala trenutno ni na neki visoki stopnji. Bungie se je sicer zavezal, da bo igra Destiny 2 prejemala bolj pogoste dodatke in posodobitve, nekaj dobička pa jim bo zagotovo prinesla včeraj najavljena igra Destiny: Rising – povsem ločen naslov za telefone in tablice, ki je bil spočet s kitajskim založnikom NetEase.

V objavi za javnost se sicer zdi, da je Bungie zgolj površno vpleten v ta projekt in je Kitajcem samo odobril delo na licenci, čeprav se v napovedniku zdi, da so zagotovo pomagali tudi pri izpopolnjevanju igralne formule in grafične podobe. Destiny: Rising v zgornjem videu dejansko ni videti slabo: streljanje je videti odzivno, heroji imajo svoje posebne sposobnosti, moč pa bo celo preklapljati med prvoosebnim in tretjeosebnim pogledom.

Igra bo vsebovala enoigralsko kampanjo ter seveda tudi večigralsko streljanje, kjer bomo lahko v bojih sodelovali z drugim igralci ali pa te napadali. Štorijalno bo Rising postavljen v alternativno zgodovino Destiny iger, tako da lahko pričakujete kar nekaj zapletov zgodbe, ki ni nujno, da bodo nato odražali dogodke, ki so se pripetili v Destiny 2 in njenih dodatkih.

Igra Destiny: Rising bo začela s prvim alfa testiranjem 1. novembra, za sodelovanje v njem pa se lahko prijavite preko sledeče povezave.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime