Nam bo naslednja Yakuza igra končno dostavila gusarsko avanturo, ki si jo zaslužimo?

Razvijalec Ryu Ga Gotoku Studio je povsem zavezan svoji seriji iger Yakuza oziroma Like a Dragon in očitno zaenkrat niti ne pomisli ne, da bi zapustil ta svet in poskusil nekaj drugega. Igralci proti temu nimajo nič in so pripravljeni spregledati tudi dejstvo, da razvijalec skozi poglavja seli večinoma eno in isto mapo, ki jo nato malce prilagodijo novim avanturam in sveži zgodbi.

Ravno zaradi tega lahko RGG tako redno izdaja nove igre in čeprav je zadnje poglavje Like a Dragon: Infinite Wealth staro dobro leto, je že napovedan naslednji naslov Like a Dragon: Pirate Yakuza, ki bo japonsko mafijo preselil v gusarske avanture.

Štorija se odvija nekaj mesecev po zaključku igre Infinite Wealth, namesto Ichibana pa bo tokrat vodilno vlogo prevzel stari znanec Goro Majima, ki ga je naplavilo na nek otok blizu Havajev, nakar naleti na nekega mulca s tigrom, hitro pa se zaplete v težave z lokalnimi gusarji. Goro nato nabere svojo posadko in to je povod za čisto prave gusarske avanture in to s takimi polnopravnimi barkami in ne nekimi gumenjaki, ki jih v Somaliji uporabljajo “sodobni” pirati.

Če se vam zaplet zdi povsem odštetkan, potem zagotovo serije Yakuza zagotovo še niste igrali. Govorimo o franšizi, ki se je leta 2011 preko igre Yakuza: Dead Souls spogledala z žanrom zombijev in preživetvenih grozljivk, zato japonski mafijci na lesenih barkačah s topovi na smodnik niti niso slišati tako noro.

Igralni posnetki obljubljajo odpuljeno akcijo, Majima pa se bo lahko pretepal na palubah bark in okoliških pristanišč in to preko dveh napadalnih slogov, med katerimi bomo lahko poljubno preklapljali. V obzir je treba vzeti dejstvo, da bo tole akcijska pretepačina, tako da ne bomo gledali v potezni boj, ki so ga začela izrabljati “glavna” poglavja serije kot je Inifinite Wealth.

Čaka pa nas tudi čisto pravo gusarsko bojevanje med ladjami, ki jih bomo lahko opremljali in med bojem komandirali izstreljevanje topov in zabijanje v sovražne barkače. Ladijsko bojevanje je videti presenetljivo napredno in zna biti, da bomo po vseh teh letih končno dobili pravo enoigralsko gusarsko avanturo, ki smo jo nazadnje uživali leta 2013, ko je izšla igra Assassin’s Creed: Black Flag.

Like a Dragon: Pirate Yakuza iz ide 21. februarja 2025 na PC-ju ter konzolah prejšnje in trenutne generacije. Franšiza Yakuza se bo pred tem preselila še na televizijske ekrane: že 24. oktobra bomo lahko na pretočnem servisu Prime Video spremljali epizode serije Like A Dragon: Yakuza.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime