Baldur’s Gate 3 lahko zdaj igrate iz prvoosebnega pogleda

Igra Baldur’s Gate 3 ni bila samo ena najbolj popularnih iger leta 2023, ki je povrh pobrala cel kup nagrad za najboljšo igro leta, ampak nam je že lani postalo hitro jasno, da je tole eden od tistih naslovov, ki je tako kvaliteten da se bo o njem govorilo še vrsto let in po uspehu se je nazadnje tako dobro odrezal The Witcher 3 – zanimivo je tudi dejstvo, da sta studia CD Projekt RED in Larian Studios takoj po svoji najbolj uspešni RPG igri v svoji zgodovini namesto na nadaljevanju začela delo na povsem ločenem projektu.

Larian Studios je sicer zaključil z izdajo uradnih posodobitev, a še pred slovesom so izdali modderska orodja in zdaj ta rojevajo cel kup, recimo temu eksperimentalnih projektov.

Dobili smo že vpogled v igranje, kjer je potezni način bil zamenjan z realnočasovnim, en drug norec pa se je zdaj lotil selitve celotne perspektive v nekaj, kar akcijo bolj približa našim očem. Baldur’s Gate 3 lahko zdaj preigravamo iz prvoosebnega pogleda in čeprav tole zagotovo niti približno ni takšen naslov, kjer bi iz takšne perspektive lahko na višji težavnosti opravil z vsemi izzivi, ki nam jih dostavi kampanja, zna biti takšna zabava popestritev tistemu, ki jo je preigral že večkrat in bi rad preizkusil nekaj povsem novega.

Mod deluje tako kot bi od njega pričakovali in v poteznem boju je malce bizarno, ko nasproti stoječi čaka na vašo naslednjo potezo. Je pa presenetljivo, koliko podrobnosti je razvijalec zapakiral v celotno kampanjo in zdaj si vse te lepote lahko pobližje pogledate: še posebej impresiven je zmaj, ki ga lahko obhodite in ga skoraj lahko uščipnete za rep.

Igranje v prvoosebni maniri je torej mogoče, a se bo zanj treba malce namučiti, saj tole ni samo ena modifikacija, ampak kolekcija modov, ki je je avtor naštel pod opisom YouTube posnetka, ti pa so:

Točen postopek namestitve in morebitne dodatne nastavitve modov najdete pod opisom zgornjega videa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime