World of Warcraft začel prodajati mounta, ki stane 90 € in ta je zdaj preplavil strežnike

Spomnim se, ko je razvijalec Blizzard dolgo nazaj prvič predstavil opcijski nakup mikrotransakcij za World of Warcraft in ob njih hitro dodal, da te ne bodo igralcu prinesle bonusov glede njegove moči in zaradi tega ta MMO ne bo postal nekakšna korejska različica P2W večigralskega sveta. Razvijalcu smo takrat verjeli, saj je bil WoW še vedno na vrhuncu svoje slave in je samo preko mesečnih naročnin obračal takšne denarce, ki so jih konkurenti lahko samo sanjali.

Teh časov je zdaj očitno konec saj je razvijalec nedavno predstavil novega mounta z imenom Trader’s Gilded Brutosaur, ta pa v trgovini stane presneto dragih 90 €.

Cena je bogoskrunska in če ste morda ob tem pomislili, da je Blizzard naredil napako in bo gnev igralcev tako velik, da bo moral stvar odstraniti iz ponudbe, potem ne poznate dovolj World of Warcraft skupnosti. Zgodilo se je namreč ravno obratno: skoraj takoj, ko je stvar postala na voljo za nakup, so igralci drveli v nakup in na Redditu so se pojavile slike, kjer so ulice preplavili dolgovratni dinozavri v sijočih zlatih oklepih.

Blizzard may have just hit the jackpot.
byu/rahuonn inwow

Stvar je postala celo tako popularna, da je na dražbah praktično zmanjkalo zaloge žetonov, imenovanih WoW Tokens, ki jih lahko igralci nakupijo v zameno za zlato, tega pa naberejo med pridnim igranjem World of Warcrafta. Te žetone se nato lahko izmenja za nakup dobrin, ki jih Blizzard prodaja za resnične evre in sem notri ne spada samo naročnina, ampak tudi zgoraj omenjeni zlati dinozaver.

In kaj je na tem prevoznem sredstvu tako privlačnega, da igralci masovno odštevajo zanj velike denarce? Trader’s Gilded Brutosaur ima dejansko dve stvari, ki jih drugi mounti ne omogočajo, saj je dinozaver primarno namenjen trgovcem, ki ves čas stvari prodajajo, kupujejo in izmenjujejo med sabo. Tako nam poleg hitrega premikanja po svetu omogoča tudi instantni dostop do pošte in do trenutnih dražb, kar pomeni, da vam ni treba vedno stati v mestu in se tam riniti z drugimi igralci, ampak se lahko odpravite kamorkoli po svetu, vmes rešujete naloge ali farmate opremo, pregledovanje aktualne dražbe pa je samo dober klik stran.

Takšni trgovci so nad novim dinozavrom navdušeni in so njegov nakup oklicali za kupčijo, ki jim bo prihranila ogromno časa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime