Ogromen mod Fallout: London zdaj na voljo, a ima velike probleme z optimizacijo

Ekipa amaterskih razvijalcev Team Folon je pred kratkim izdala največji mod za igro Fallout 4 in s tem napovedala novo ero takšnih večjih Fallout projektov, ki smo jih pred tem dobivali za bolj ostareli New Vegas. Splavitev moda Fallout: London ni šla brez zapletov, saj je stvari zakompliciral razvijalec Bethesda, ki je za obletnico igre Fallout 4 za to izdal novo posodobitev, ki pa je hkrati okvarila vso narejeno združljivost z Londonom, zaradi česar je moral nato razvijalec sprejeti težko odločitev, da mod pošlje v roke igralcev, a bodo ti morali za igranje na Steamu igro Fallout 4 spraviti na prejšnjo verzijo posodobitve.

To je s sabo potegnilo cel kup problemov in čeprav je Team Folon spočel podrobna navodila in celo namensko orodje za odstranjevanje posodobitve na Steamu, stvar preprosto ni delovala tako kot bi morala.

Problemi pa niso nastali tudi pri inštalaciji, ki je sicer veliko lažja, če imate igro kupljeno na platformi GOG. Igralci so namreč poročali tudi o pogostem rušenju igre in drugih hroščih, tako da ima Team Folon še kar nekaj dela, preden bo zadeva optimizirana tako kot se od nje pričakuje. Težave z optimizacijo so tako velike, da so nekateri preprosto obupali nad igranjem – spletna stran PCGamer je celo spočela krajšo recenzijo in v njej priznava, da je Fallout: London vsekakor impresiven projekt, a je trenutno komajda delujoč, zato svetujejo, da pred igranjem počakate še nekaj tednov.

Da ima mod ogromno težav je uslišal tudi sam razvijalec, ki je preko X-a podelil novico, da trenutno pridno delajo na popravkih in da lahko kmalu za vse te težave pričakujemo večjo posodobitev. Hkrati bodo poskušali poenostaviti postopek namestitve na Steamu, ki uporabnikom povzroča ogromno preglavic – kot že rečeno je najbolj enostavno igro namestiti preko GOG-a.

Tam je trenutno Fallout 4: Game of the Year Edition najbolj prodajan produkt in levji delež te popularnosti gre zagotovo na račun tega moda. Pri prodaji pomaga tudi dejstvo, da je igra znižana za -60 % na vsega 15,99 €, ta popust pa se izteče že čez dva dni.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime