Star Wars Jedi: Survivor septembra prihaja na konzoli PlayStation 4 in Xbox One

Igra Jedi: Survivor iz lanskega leta je bila nam všeč, čeprav vsi z nami niso delili tega mnenja. Igralcem predvsem niso bile po volji tehnične težave glede optimizacije, ki probleme zganjala na vseh platformah, kjer se je igra pojavila. Kar je bilo takrat malce bizarno, saj je razvijalec Respawn izid specifično zamaknil, da bi stvar delala bolj tekoče in brez zatikanja, igra pa je izšla zgolj na PC-ju in konzolah aktualne generacije.

Survivor je sicer naknadno dobil nekaj posodobitev, a optimizacija še vedno ni bila spravljena na zadovoljivo raven. Priznani YouTube kanal Digital Foundry je igri podelil nelaskavi naslov najslabše optimizirane igre v 2023, več kot leto kasneje pa stvar še vedno ni popravljena, a založnik EA kljub temu planira izdajo igre tudi na ostarelih konzolah PlayStation 4 in Xbox One.

Kako se obnese situacija, ko grafično napredne igre poskušaš stlačiti na podhranjeno strojno opremo nam je pokazal že Cyberpunk 2077, a EA je očitno mnenja, da bo koda igre Jedi: Survivor prav dobro delovala na več kot desetletje starih konzolah. Izdaja iger na prejšnji generaciji konzol je sicer logična, saj je še vedno na milijone igralcev, ki prehoda na PlayStation 5 in Xbox Series X še niso naredili in ti so bili do sedaj še neizkoriščen trg.

A dvomi glede normalnega delovanja pri neki sprejemljivi ločljivosti so upravičeni. Znotraj Xboxove trgovine sicer lahko vidimo tri slike in na teh igra sicer ni videti obupno, a seveda bo treba zadevo najprej videti v gibanju.

EA ni pozabil na tiste, ki si igro že lastijo in še vedno čakajo na nove popravke. V izjavi so se specifično dotaknili PC verzije, ki naj bi skozi sledeče tedne dobila kup posodobitev glede optimizacije in kontrol, za povrh pa naj bi izboljšave dobili tudi na področju nekaterih igralnih elementov.

Zanimivo je dejstvo, da bo cena na prejšnji generaciji konzol nekoliko nižja – za igranje na PS4 bo tako treba odšteti vsega 49,99 €. Načrtovani izid je 17. september, do takrat pa upamo, da bodo na plano prilezli tudi popravki za PC.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime