Kaj točno se dogaja z MrBeastom?

Leto 2024 nas je naučilo, da streamerji in YouTuberji niso vredni našega zaupanja, saj za svojimi internetnimi personami kažejo marsikakšno nagnusno stvar. Izjeme niso niti največja imena kot je denimo DrDisrespect, razpoke pa so se zdaj začele kazati tudi izza širnega nasmeška najbolj popularnega YouTuberja MrBeasta.

26-letni Jimmy Donaldson se je splošnemu občinstvu priljubil predvsem na račun svoje darežljivosti, saj je denarce razdajal naokoli kot da ima doma tiskarno dolarjev, vsebina njegovega YouTube kanala pa je bila prijazna vsem starostim, zaradi česar je njegov popis naročnikov doživel meteorni vzpon.

Prejšnji mesec pa so se za Jimmyja začele ogromne težave, ki so začele kaziti njegovo podobo internetne dobričine. Najprej so na površje priplavale ogromne obtožbe glede njegove prijateljice Ave Kris Tyson, ki jo je Jimmy redno gostil na svojem kanalu in s katero si je bil blizu že od svoje mladosti. A nato so se na spletu pojavile govorice, da naj bi se Ava dopisovala z mladoletnikom in z njim spočela tudi fizično srečanja. “Grooming” je fraza, ki jo velikokrat srečamo pri slavnih, saj naj bi ti svoj vpliv izkoristili za obnašanje mladoletnika in ga tako pripravljali, da bo takoj ob polnoletnosti skočil v njihov objem. Ravno tega je bila obtožena Ava, ki pa vse obtožbe zavrača, a se je kljub temu odločila, da z MrBeastom prekine sodelovanje.

Težav YouTuberja pa tule ni bilo konec. Nekje ob istem času se je na spletu pojavil posnetek 18-letnega Jimmyja, ki se med prenosom v živo šali glede temnopoltih ljudi in njihovega kupovanja, ob kar doda, da bi bila cena 69 $ za njih previsoka. MrBeast oziroma njegov PR zastopnik se je za te izjave kasneje opravičil in te napake pripisuje nepremišljeni in trapasti mladosti.

Nakar se je dva tedna oglasil še eden njegovih bivših zaposlenih, ki je Jimmyja in njegovo celotno persono označil za lažno. Video, ki je na YouTubu do sedaj nabral že preko 11 milijonov ogledov, se dotakne predvsem številnih tekmovanj in nagradnih iger, ki jih je organizirala njegova ekipa. Jimmy naj bi tekmovalce izbiral naključno med svojimi naročniki, a bivši zaposleni pravi, da temu ni tako in da so tekmovalci vedno njegovi prijatelji ali pa celo zaposleni pri njegovem podjetju. MrBeast naj bi prav tako organiziral nelegalne loterije, ki so se osredotočale na otroke, ki so lahke žrtve zaslužek, prodajal pa naj bi tudi razne izdelke, ki naj bi nosili njegove lažne podpise.

Naknadno se je oglasil še en bivši zaposleni, ki je YouTuberja označil za čisto pravega sociopata.

YouTuberjeve težave so se preselile tudi v avgust, saj se pojavlja čedalje več poročil glede nenormalnih razmer pri snemanju njegove resničnostne oddaje Beast Games, ki bo nastala v partnerstvu z Amazonom. Beast Games naj bi bilo tekmovanje, ki si bo marsikaj sposodilo iz ideje serije Squid Game, v njej pa se bo 1.000 tekmovalcev iz celega sveta borilo za glavno nagrado v vrednosti 5 milijonov dolarjev.

Prijavljeni tekmovalci so sicer že vnaprej vedeli, da bo tole tekmovanje vzdržljivosti, a veliko njih ni bilo pripravljenih na razmere, ki so jih pričakale v prvem krogu tekmovanja v Nevadi. Na lokacijo je prispelo 2.000 tekmovalcev, kar je nekatere presenetilo, saj so pričakovali, da jih bo tam samo 1.000. A najprej je bilo treba skozi preizkušnje odrezati polovico tekmovalcev, ostali pa bodo nato nastopili v Amazonovi seriji.

In te kvalifikacije so bile brutalne. Tekmovalci so morali ob prihodu predati vso svojo osebno lastnino, v to pa je bilo prišteto tudi spodnje perilo in celo zdravila. Spletna stran New York Times je spregovorila z več kot ducat tekmovalci in ti so poročali o nenormalnih razmerah na tekmovalnih tleh, saj nekateri niso dobili dostopa do svojih zdravil, jedli pa so samo dvakrat na dan in to zelo skopo odmerjene obroke. Eden od nastopajočih je celo prebil cel dan brez hrane, spet drugi je dobil odmerek inzulina šele ure po temu, ko bi ga moral vzeti, veliko od tekmovalcev pa je bilo v tako slabem stanju, da so jih odnesli na nosilih.

Tekmovalci pravijo, da je produkcijska ekipa bila več kot očitno nepripravljena na takšen naval ljudi, kar je ta kasneje za New York Times tudi priznala, a je izgovor navrgla na težave v komunikaciji zaradi Crowdstrike incidenta, ki je ravnot takrat povzročal težave preko celega sveta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime