DOOM Eternal dobil uradno podporo za mode

Med razvijalci iger je začela na popularnosti dobivati navada, da že izdani naslovi leta po svojem izidu prejmejo naknadno uradno podporo za mode, kar nato omogoči skupnosti, da v originalnem naslovu ustvari povsem nove avanture, s tem pa se ustvari večja dolgoživost določene franšize, medtem ko razvijalec dela na naslednjem uradnem poglavju.

Takšna pot se je obrestovala razvijalcu CD Projekt RED, ki je izdal uradno moddersko orodje za igro The Witcher 3 in ta je kmalu po tem dobila vrsto modifikacij, ki so napolnile naslovnice internetnih strani. Temu zgleda bo poskušal slediti tudi razvijalec id Software, ki je sredi prenosa v živo QuakeCon 2024 najavil, da je za igro DOOM Eternal iz leta 2020 izdal uradna modderska orodja, ki jih lahko zdaj že lahko pridobite preko Steama, kasneje pa bodo na voljo tudi preko Microsoftove trgovine za vse tiste, ki do igre dostopate preko servisa Game Pass.

Gre za zgodnjo verzijo orodja, ki še ni povsem izpopolnjeno in bo sčasoma pridobilo več funkcij in odpravilo hrošče, a igralci so že veseli tega, da je stvar sploh postala resnična. Program je namreč dovolj močan, da lahko zdaj modderji delajo tisto, o čemur so prej samo sanjali: predelujejo obstoječe demonske pošasti, vnašajo nova orožja in ustvarjajo povsem nove mape.

Kaj točno bodo na koncu prinesla tale modderska orodja je seveda še stvar prihodnosti, saj se modderji trenutno še učijo vseh njegovih pritiklin – če tudi vas zanima kaj takšnega si lahko na uradni strani preberete močno priročne vodiče, ki vas bodo popeljali čez tiste bolj strme začetne ovire. A ni dvoma, da so nekateri že začeli sanjati o večjih modifikacijah, ki bodo za svojo stvaritev potrebovale leta – morda bo neki ekipi v bolj sodobno grafično preobleko uspelo prepeljati DOOM 3 ali pa bo nekdo sam Eternal predelal v nekaj, kar bo bolj spominjalo na DOOM iz leta 2016.

To ni edina novost, ki smo jo na dogodku QuakeCon 2024 dobili za to franšizo. Originalni igri Doom 1 in 2 sta zdaj na voljo v enem samem paketu, nadgradnja pa bo za obstoječe lastnike teh dveh iger povsem brezplačna. Za povrh sta obe igri prejeli še nadgrajeno podobo in večigralstvo, podporo za moderne kontrolerje in nove mape, ki jih lahko izkusite preko večigralskega načina Deathmatch.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime