Stalker 2 pokazal najbolj globok igralni posnetek doslej

Razvijalec GSC Game World bo resda zamudil napovedani datum izida igre Stalker 2: Heart of Chornobyl, ki je bil sicer že prej večkrat prestavljen, a za izid v septembru je bil studio skorajda stoodstotno prepričan, dokler si nedavno niso premislili in izid prestavili za nekaj mesece, saj igra potrebuje dodaten čas za optimizacijo.

So pa držali obljubo, da bomo v avgustu dobili daljši igralni napovednik in tega nam je ukrajinski studio pokazal včeraj. V obseg meri skorajda pol ure, a ni neprekinjen, saj člani ekipe vmes vsake toliko podelijo nekaj misli in dodajo nove informacije.

Je pa tole najbolj konkreten prikaz igranja doslej in kljub temu, da je od prvega impresivnega napovednika že minilo nekaj let, je stvar še vedno videti presneto impresivno. Post-apokaliptična okolica, ki nam jo je dostavila originalna trilogija Stalker naslovov je preprosto vizualno tako unikatna, da je ne moremo primerjati z nobenim drugim naslovom, drugi del pa vse to ohrani, še bolj gradi na atmosferičnost, zaradi grafične lepote pa bomo zagotovo vsaj enkrat obsedeli pred monitorjem in se preprosto čudili detajlnim teksturam na bližnjem mutirancu.

Svet bo ogromnem, GSC Game World pa je veliko poudarka dal na umetno inteligenco nasprotnikov, ki se bodo različno odzivali na situacijo, v kateri se bodo znašli. Dobro, mutiranci bodo še vedno na vas navalili v ravni črti, a banditi in drugi pripadniki sovražnih frakcij vas bodo med vašim skrivanjem poskušali razkrinkati, sredi akcije pa si bodo krili hrbet in vas poskušali obkoliti.

Ogromen svet bo ponujal veliko nelinearnega raziskovanja, zgodba pa bo razvejana in dogodki bodo sledili našim odločitvam. Ravno zaradi tega v enem preigravanju ne bo mogoče opraviti čisto vseh nalog in odkriti vseh lokacij, saj bodo naše odločitve nekatere poti odprle, a po drugi strani bodo nekatere postale tudi zaprte.

Stalker 2: Heart of Chornobyl ima trenutno začrtan izid za 20. november, igra pa bo izšla samo na PC-ju in konzoli Xbox Series X, medtem ko razvijalec trenutno nima načrtov za razvoj namenske verzije za PlayStation 5. Igro bo od prvega dneva moč igrati tudi preko servisa Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime