Bojda Forza Horizon 5 prihaja na konzolo PlayStation 5

Ko je Microsoft napovedal predelavo nekaterih svojih ekskluziv, kot so Sea of Thieves, Pentiment, Hi-Fi Rush in Grounded na sistem svojega večnega konkurenta PlayStationa, je obenem med vrsticami namignil, da to niso edine igre, ki bodo doživele takšen prehod, a da je seveda vse odvisno od tega, kako dobro se bo prvi val takšnih predelav odrezal na trgu.

In ta prodaja je bila očitno dobra, saj sta se nedavno na forumu ResetEra razgovorila dva “leakerja” NateDrake in shinobi602, ki sta znan po svojih dobrih virih znotraj igričarske industrije in sta hkrati namignila, da naj bi Microsoft kmalu namignil na nove takšne večje predelave.

NateDrake pravi, da se je Sea of Thieves prav dobro obnesel na konzoli PlayStation 5 in je ugibal, da znamo kmalu slišati o novih predelavah, shinobi602 pa je zraven dodal, da bi znali o teh projektih več slišati že naslednji teden, ko se bo odvil igričarski sejem Gamescom, na katerem bo Microsoft igral pomembno vlogo.

Nakar so se pojavila vprašanja, katera igra oziroma franšiza bi postala naslednja, ki bi lahko doživela takšen prehod platform. Na X-u se je oglasil še en priznan leaker eXtas1s, ki je preko animirane sličice namignil, da nas čaka nekaj mehiško obarvanega. To je dober indikator, da je govora o igri Forza Horizon 5 iz leta 2021, ki je mesto svojega dirkanja preselila ravno sredi Mehike in takšna dirkačina bi se na konzoli PlayStation 5 (morda tudi PlayStation 4, saj jo lahko trenutno igramo tudi na Xbox One) prav dobro prodala, Sonyjevi konzoli pa tudi manjka neka dirkačina, ki ponuja malce manj resno kurjenje gum kot ga nudi serija Gran Turismo.

Novinar Jez Corden sicer pravi, da njegovi zaupni viri iz Microsoftove strani niso seznanjeni s plani glede selitve igre Forza Horizon 5 na kakšen drug sistem, tako da bi znala predelavo doživeti kakšna druga igra. Ne ostane nam tako drugega kot pa da počakamo na naslednji teden, saj bo šele takrat jasno ali te govorice držijo kaj vode.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime