Igra Arizona Sunshine dobiva predelavo

7 let mineva odkar nas je na VR sistemih pozdravila zombijaška izkušnja Arizona Sunshine in za svoj čas je bil to odličen izdelek, ki je lepo pokazal, kakšno globoko izkušnjo znajo pričarati VR igre in zakaj zna te tehnologija med nami bivati še dolgo časa.

In zdaj se njen razvijalec Vertigo Games pripravlja na predelavo, ki so ji preprosto nataknili podnaslov Remake in jo lahko pričakujemo že v oktobru.

Glavna prednost obnovljene igre je lepša grafika, ki jo bo spremljal še bolj napreden sistem raztelešenj zombijev, ki jih protagonist tule imenuje “Freds”. Škoda, da napovednik ne vsebuje nobene primerjave z originalom, saj je ta v mojih spominih videti nekako tako, kot tale predelava, a zagotovo je resnična slika malce drugačna. Akcija v zgornjem videu je vsekakor videti slastna, saj ne manjka streljanja, sekanja s sekiro in metanja ročnih granat, čemur sledijo gigantske eksplozije, uboge nemrtve pa ob tem razmetava na vse strani.

Ni pa bil original znan samo po svojem streljanju, saj si moral tudi preiskovati avte in zapuščene kolibe za strelivom, nabirati predmete in rešiti kakšno uganko. Igra se ni bala dostaviti napetih igralnih situacij: naj bo to branjenje lesene hiške pred valovi zombijev ali pa sprehod skozi temačne predele zapuščenega rudnika.

Predelava je sicer marsikoga presenetila, saj je Vertigo Games manj kot leto nazaj izdal nadaljevanje Arizona Sunshine 2, zaradi česar se postavlja vprašanje, če se morda drugo poglavje ni tako dobro prodalo kot prvenec, ki bo v tej obnovljeni izdaji vseboval originalno kampanjo in vseh pet naknadno izdanih DLC-jev.

Arizona Sunshine Remake prihaja 17. oktobra, igrati pa ga bo moč na sistemih Meta Quest 2 in 3, Steam VR in PS VR2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime