Zvečer ne pozabite pogledati otvoritev sejma Gamescom

Po smrti sejma E3 je postal Gamescom praktično še edini večji festival, ki se primarno vrti okoli videoiger. Dobro, obstaja sicer še Tokyo Game Show, a ta je bolj osredotočen na japonske videoigre in ne ponuja tako raznovrstne vsebine kot Gamescom, prav tako pa boste našli bolj malo Slovencev, ki bi kupovali letalsko karto, da bi se samo za en sejem odpravili v deželo vzhajajočega sonca.

Gamescom se tradicionalno odvije vsakega avgusta in to se bo zgodilo tudi tokrat. V bistvu je njegova otvoritev zdaj že praktično pred vrati, saj se sicer fizični dogodek za obiskovalce začne jutri, že nocoj pa si bo moč ogledati otvoritveno noč, ki jo imenujemo ONL oziroma Opening Night Live, uvodni del pa bo vodil kdo drug kot pa Geoff Keighley, ki zdaj kot voditelja spremljamo na vseh večjih igričarskih dogodkih.

Uvodni del bo trajal nekje dve uri, v njem pa bomo dobili cel kup napovednikov prihajajočih iger, igralnih posnetkov in intervjujev z razvijalci, prostor zase pa bodo našla tudi presenečenja v obliki še nerazkritih iger.

Geoff je nekatere od iger že napovedal, tako da že zdaj vemo, da bomo dobili sveže napovednike za igre Call of Duty: Black Ops 6, Indiana Jones and the Great Circle, Si Meier’s Civilization VII, Batman: Arkham Shadow, Dune: Awakening, Marvel Rivals, Monster Hunter Wilds in Dragon Ball: Sparking. Seveda smo tudi firbčni, kaj so tista skrita presenečenja, ki uradno še niso bila potrjena. Stavimo, da bomo dobili vsaj nek nov dražilnik za Death Stranding 2, saj je Geoff dober prijatelj z ustvarjalcem Kojimo, skrivnostno pa je tudi draženje s projektom “The Beast is coming” – to zna biti povsem nov naslov znotraj franšize Dying Light.

Močno prezenco na dogodku bo imel tudi Microsoft, ki bo skozi tri dni spočel daljše prenose v živo. Prvi dan nas čakajo novice glede iger Stalker 2, Atomfall, Age of Mythology: Retold, Diablo VI: Vessel of Hatred in Starfield: Shattered Space.

Drugi dan bo rezerviran za večigralske zadeve kot so World of Warcraft: The War Within, Fallout 76: Milepost Zero, Elder Scrolls Online, čas pa se bo našel tudi za Ubisoftov Star Wars Outlaws.

Tretji dan bo tudi zanimiv, saj se bo usmeril v raznorazne AAA naslove, tako da lahko pričakujemo novice glede iger Indiana Jones and the Great Circle, Warhammer 40.000: Space Marine 2, Ara: History Untold, Metaphor ReFantazio, Avowed, 33 Immortals in Sea of Thieves.

Gamescom zna tako prinesti zvrhan koš napovedi novih iger in žur se začne že nocoj ob 20.00. In ne, igre Hollow Knight: Silksong tudi tokrat ne bo na dogodku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime