Ubisoft ponovno obuja franšizo Heroes of Might & Magic

Serija RPG iger Heroes of Might & Magic ima tako dolgotrajno zgodovino, da bo naslednje leto praznovala že svojo 30. obletnico. Pravice do imena si danes lasti Ubisoft, a temu ni bilo vedno tako, saj so prve igre izšle leta 1995 izšle izpod založnika New World Computing, nakar so šle v roke podjetja 3DO, Ubisoft pa je licenco kupil leta 2003 in od takrat izdal kar nekaj naslovov in potem serijo leta 2015 z izdajo igre Might & Magic Heroes VII za nekaj časa poslal na hladno.

In zdaj se avanture herojev in magije zopet vračajo med nas, saj je bila pred kratkim napovedana povsem nova igra Heroes of Might & Magic: Olden Era in glede na napovednik je tale projekt že v dokaj kompletiranem stanju.

Olden Era ne bo nadaljevala štorije sedmice, ampak nas bo vrnila povsem na začetek serije, saj bomo v bistvu gledali dogodke, ki so se odvili še pred tistimi iz čisto prve igre. Čaka nas nova nelinearna kampanja na skrivnostnem kontinentu Jadame, ta pa se bavi s tako velikimi težavami, da zna te razplesti samo nek heroje, ki ga bomo seveda nadzorovali mi.

Čakajo nas različne frakcije in v igri bo teh različnih taborov šest, Ubisoft pa je zaenkrat potrdil pet od njih: Sylvan, Dungeon, Temple, Necropolis in Hive. Tudi šesta stran bo sčasoma razkrita, a to zaenkrat založnik čuva za nek kasnejši datum.

Glede na napovednik lahko pričakujemo dobro udejanjeno grafično podobo, ki se bo držala prvin serije Heroes of Might & Magic, Ubisoft pa je že zdaj napovedal možnost večigralstva in sodelovalnega igranja, ustvarjati pa bo moč tudi čisto svoje mape in te nato deliti z drugimi igralci.

Heroes of Might & Magic: Olden Era izide v drugi četrtini 2025, zanimivo pa je, da bo stvar najprej izšla v obliki Early Access in to samo na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime