Franšiza V/H/S naslednji mesec dobiva novo poglavje Beyond

Privrženci žanra grozljivk “found footage” ste do sedaj zagotovo že kdaj slišali za franšizo V/H/S. Kako tudi ne bi, saj ta žanr ne vsebuje ravno veliko res kvalitetnih izdelkov, serija grozljivk V/H/S pa je v svoji zgodovini nabrala že 6 delov, zdaj pa se pretočni servis Shudder pripravlja za lansiranje sedmega, ki ga bomo klicali V/H/S/BEYOND.

Franšiza V/H/S se je rodila leta 2012 in se od konkurence razlikuje po temu, da vsak film vsebuje več kratkih zgodb, ki so med sabo največkrat povsem nepovezane. Na račun tega ima vsak film dobre in slabe štorije, zaradi česar V/H/S ni neka zadeva s perfektnim življenjepisom, a po drugi strani ta format kratkih zgodb ustvarjalcem omogoča, da v partnerstvo vpokličejo znana imena žanra grozljivk, ki lahko na takšen način tudi malce eksperimentirajo s svojimi idejami.

Tudi V/H/S/BEYOND svoje formule ne bo spreminjal in je že naznanil, da za nekaterimi “epizodami” stojijo prepoznavni režiserji. Mike Flanagan je denimo spisal epizodo “Stowaway”, ki jo je režirala njegova dolgoletna partnerka Kate Siegel, dvojec pa je skupaj posnel stvari kot so The Fall of the House of Usher in The Haunting of Hill House.

Igralec Justin Long, ki ga poznamo po grozljivki Barbarian, je skupaj z bratom spisal in režiral epizodo “Fur Babies”, medtem ko bo v epizodi “Stork” nastopil igralec Dane DiLiegro, ki je do prepoznavnosti prišel na račun filma Prey.

Napovednik nam predstavi kup kadrov, ki skačejo med različnimi idejami in očitno bomo tokrat gledali tudi v nekaj znanstveno-fantastičnih konceptov, kjer nas bodo obiskali vesoljci. V 34 sekundi lahko za hip uzremo nekega monstruma, ki več kot očitno ni iz tega sveta in treba je reči, da je videti nekam trapasto. Je pa impresiven kader, kjer nekdo pade iz letala, ki ga je neka sila popolnoma zlomila na pol in čaka nas tudi nekaj strelske akcije.

V/H/S/BEYOND izide 4. oktobra in to samo na pretočnem servisu Shudder. Ta v Sloveniji na žalost ni na voljo, zato boste morali za ogled skočiti v VPN vode ali pa počakati, da se stvar pojavi še kje drugje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime