Tretji del serije Star Wars Jedi bo hkrati tudi zadnji

Dolgoletno potovanje Cala Kestisa in njegovega prisrčnega robotka BD-1 smo spremljali skozi igri Star Wars Jedi: Fallen Order in Star Wars Jedi: Survivor, s tretjim delom pa bo njunih skupnih avantur konec.

Da založnik EA dela na tretjem delu te serije je sicer že dolgo odprta skrivnost. Stvar je lani oktobra potrdil Cameron Monaghan, ki v igrah zastopa vlogo Cala, nakar je bila igra še uradno potrjena iz strani EA-ja, saj je ta po množičnih odpuščanjih želel malce pomiriti strahove oboževalcev, da je bila morda stvar vmes tudi preklicana.

Založnik je zdaj igro znova potrdil znotraj nove prezentacije za investitorje. Oglasila se je predsednica Laura Miele, ki je povedala, da sta obe igri nabrali več kot 40 milijonov igralcev in da trenutno razvijalec Respawn pridno dela na zaključnem poglavju Calove razburljive zgodbe. Laura je tako naenkrat potrdila dve stvari in sicer, da bo serija Jedi vendarle dobila še tretji del in da bo ta služil tudi kot epilog teh enoigralskih iger, ki se jim je EA dolgo izmikal, a ga je nato leta 2019 uspeh igre Fallen Order prepričal, da ne tičijo vsi denarci samo v večigralskih izkušnjah. Govorice pravijo, da naj bi ravno Fallen Order kravatarje v pisarnah prepričal, da ponudijo nove možnosti enoigralskim igram, zaradi česar je nastala predelava igre Dead Space, razvijalec BioWare pa je dobil priložnost, da iz prihajajočega Dragon Age: The Veilguard izpuli večigralske elemente.

Zaključek sage Jedi niti ni tako nepričakovan, saj je EA ob odpuščanjih zapisal tudi novo strategijo, ki bo njegove studie osredotočil na izdelavo iger iz njihovih lastnih franšiz. Licenca Star Wars zagotovo ni poceni, a lepo je videti, da je založnik kljub temu vztrajal in bo zgodbo Cala pripeljal do zasluženega zaključka.

Še vedno se nam sicer niti ne sanja, kdaj naj bi tretji del izšel in če lahko nanj upamo v 2025. Medtem je EA spočel zanimivo predelavo, saj je drugi del Star Wars Jedi: Survivor preselil tudi na konzoli PlayStation 4 in Xbox One, na PC-ju pa se je pojavila posodobitev, ki je izboljšala optimiziranost in je odstranila zloglasno protipiratsko zaščito Denuvo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime