Igra Darksiders 2 dobiva še eno predelavo

Založnik THQ Nordic se rad loteva predelav, a ti projekti nas velikokrat pustijo z mešanimi vtisi. Včasih se naloge lotijo z dobrimi idejami, kar dokazujejo predelave iger tipa Spongebob Squarepants Battle for Bikini Bottom – Rehydrated in Destroy All Humans! 2: Reprobed, a nato dobimo obdelave iger Gothic in Risen za Nintendo Switch ter konzoli PlayStation 4 in Xbox One, ki so bolj prenosi teh naslovov na nove platforme, ki v sebi ne vsebujejo praktično ničesar novega.

Tako je bizarna tudi včerajšnja napoved predelave igre Darksiders 2. Ta igra je originalno izšla leta 2012, nakar je dobila predelavo Deathinitive Edition za PC in konzoli PlayStation 4 ter Xbox One. In zdaj bo ta ista verzija zopet predelana in sicer za PlayStation 5 in Xbox Series X, medtem ko za PC ni bila napovedana.

Izostanek PC-ja bi bil navadno zanemarljiv, saj takšne manjše predelave s sabo prinesejo samo višje ločljivosti in sličice na sekundo, ki so na računalnikih že omogočene. A tale predelava je malce drugačna, saj bosta aktualni konzoli resda deležni teh prej omenjenih stvari, hkrati pa bo izboljšana osvetljava in sence, saj bo omogočeno ray tracing osvetljevanje, čas nalaganja bo krajši in igra bo znala izkoristiti vse naprednosti PS5 kontrolerja DualSense. Morda te stvari pridejo tudi na računalnike, a to zaenkrat ni potrjeno, kar je spet, bizarna odločitev.

Darksiders 2: Deathinitive Edition na PS5 in XSX izide 15. oktobra letos, obstoječi lastniki iger na prejšnji generaciji konzol pa boste za njo dobili brezplačno nadgradnjo. Igra bo sicer zase zahtevala 29,99 €, prednaročniki pa boste za njo prejeli popust v vrednosti -50 %.

THQ Nordic je prejšnji mesec napovedal nov del znotraj franšize Darksiders, ki zaenkrat nima imena. Franšiza je bila medtem na počivanju vse od leta 2019, ko je izšla od zgoraj gledana streljanka Darksiders Genesis. Tale predelava tako želi očitno malce obuditi zanimanje igralcev za to licenco, a spet je čudno, da se niso najprej spravili na obdelavo prve igre iz leta 2010, ki je sicer leta 2016 ravno tako dobila predelavo Warmastered Edition.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime