Na Max prispela prva epizoda anime grozljivke Uzumaki

Po večletnem čakanju in zamikih produkcije se je težko pričakovana anime serije Uzumaki vendarle pojavila med nami. Premiero je doživela na ameriškem kanalu Adult Swim, a le dan kasneje je postala širše dostopna preko pretočnega servisa Max, ki je na voljo tudi v Sloveniji, čeprav smo ga nekaj mesecev nazaj poznali pod imenom HBO Max.

Uzumaki je manga, ki jo je leta 1998 mojster grozljivk Junji Ito in ta je tudi pri produkciji te serije nosil eno od vodilnih vlog. In že pri prvi epizodi, ki v obseg traja 20 minut, je vidno, kam so šla vsa ta leta truda, saj je Uzumaki eden od najlepših animejev, ki jih je videlo moje oko, vse to pa spremlja še vrhunska glasbena podlaga. Črno-belo sliko podpirajo realistične animacije in na splošno dobimo vtis, kot da je nekdo resnično samo preslikal originalno mango in jo spravil v gibanje. Stvar je celo tako dobra, da bi jo za gledanje priporočil tudi tistim, ki animejev ne marajo, a so pristaši originalnih pripovedi znotraj žanra grozljivk in tale stvarca vsekakor vsebuje hudo zanimivo štorijalno nit, zraven pa dobimo še občutek izoliranosti, saj se vse skupaj dogaja znotraj male vasice Kurouzu-cho.

Zgodba sledi srednješolcema Shuichi Saito in Kirie Goshima, ki opazita, da so se v njuni vasici začele dogajati čudne stvari. Povsod so se namreč začele izrisovati spirale in te so opazne na vsakem koraku: bodisi so to vrtinci znotraj lokalnega potoka ali pa vrtinčasti oblaki, ki vsake toliko sproducirajo mini tornade. Spirale so začele nažirati tudi ume domačinov in najbolj je pod njihov vpliv padel Saitov oče, ki se ne more niti skopati, brez da ne bi prej v vodi ustvaril vrtinca.

Stvari zlagoma začnejo postajati še bolj bizarne in nevarne, a res vam ne bi rad pokvaril užitka ob gledanju, ki ga boste na Maxu delali preko japonske sinhronizacije – angleški prevod pride nekoliko kasneje. Japonsko glasovno podajanje je sicer odlično in nekateri od nastopajočih so se zares predali svojim vlogam do te mere, da ti njihovo kričanje pošlje srh po telesu.

Uzumaki bo skupno vseboval štiri epizode, te pa bodo na Max prihajale tedensko. Naslednji del pričakujemo 6. oktobra, zaključek pa se bo zgodil 20. oktobra.

Če vam ni do čakanja novih epizod si lahko vedno preberete tudi mango, ki je še bolj podrobna od anime serije. Na Emki lahko naročite fizično kopijo knjige, cenejša in hitrejša opcija pa je nakup Kindle različice.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime