Baldur’s Gate 3 dobil modderska orodja in nekdo je že začel predelovati Baldur’s Gate 2

Norija okoli Baldur’s Gate 3 se je zdaj malce polegla in njen razvijalec Larian Studios je že napovedal, da za njo ne namerava delati več nove vsebine in da ima v mislih že nove projekte. Za igro so po njenem izidu izdali dovolj posodobitev, da v njej ne boste več naleteli na kakšne večje hrošče, a še preden so se od svojega najbolj popularnega izdelka do sedaj za vedno poslovili, so izdali še eno pomembno stvar: moddersko orodje, ki igralcem omogoča ustvarjanje modov, ti pa znajo preoblikovati obstoječo vsebino ali pa ustvariti nekaj povsem novega.

In kakor je pri teh stvareh v navadi pri Bethesdinih franšizah The Elder Scrolls in Fallout, je nekdo tudi tule začel kazati že prve zametke predelave prejšnje igre Baldur’s Gate 2 v grafično izpopolnjenem pogonu igre Baldur’s Gate 3.

Modder Lotrich je na YouTubu pokazal zgodnjo verzijo predelane Waukeen’s Promenade, ki jo v kampanje Baldur’s Gate 2 srečamo takoj, ko zapustimo začetno temnico. Ta lokacija je vžgana v spomin marsikakšnega privrženca zlate dobe RPG-jev, saj nam je po zaprtih hodnikih začetne stopnje končno ponujeno prosto raziskovanje sveta in igra Baldur’s Gate 2 je bila za svoj čas resnično široka avantura, saj smo se lahko odpravili kamorkoli nam je srce poželelo – seveda so bile nekatere lokacije preveč nevarne za neizkušeno partijo, a poanta je bila v tem, da nam je igra dala proste roke, pa čeprav nas je na nekaterih predelih čakala gotova smrt.

Lotrichova verzija predelane lokacije je več kot očitno še v zgodnji fazi razvoja, saj ne moremo početi drugega, kot pa se sprehajati naokoli in poslušati srhljivo tišino, ki jo prekinja samo zvok naših korakov. Je pa tole lep prikaz, česa vsega so zmožna trenutna modderska orodja, omogočeno pa je tudi prehajanje med lokacijami in obisk trgovine Adventurer Mart.

Je pa tole seveda še daleč od kakšne resne oblike predelave igre Baldur’s Gate 2, ki je v obseg naravnost titanska in zares predana ekipa modderjev bi za takšen projekt potrebovala vsaj desetletje.

A morda enkrat stvar postane resničnost. Originalni Baldur’s Gate je bil denimo na podoben način enkrat že v celoti preseljen in sicer v obliki moda Baldur’s Gate Reloaded, ki ga je skupina navdušencev preselila v pogon igre Neverwinter Nights 2. Nakar so se lotili še igre Baldur’s Gate 2, a ta projekt je zdaj v razvoju že toliko časa, da je vmes že Neverwinter Nights 2 postal zastaran, saj govorimo o naslovu iz leta 2006. Razvojna ekipa pa medtem dela dalje in projekt je celo napredoval do faze, kjer se razmišlja o beta testiranju, kar je vsekakor hvalevredno.

Modderja Lotricha lahko podprete tudi preko Patreona, kjer lahko dobite tudi zgodnji vpogled v napredovanje njegovega dela.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime