Serija Like a Dragon: Yakuza dobila prvi napovednik

Franšiza iger Like a Dragon je postala v zadnjih letih tako popularna, da je njen dolgoletni ustvarjalec RGG Studio začel razmišljati tudi o selitvi licence na kakšen drug medij. Ustregel jim je Amazon, ki je bil še kako vesel nove serije za svojo pretočno platformo Prime Video in tako so nastale prve epizode serije Like a Dragon: Yakuza za katere smo včeraj dobili prvi napovednik.

Selitev igričarskih zgodb na televizijske zaslone je vedno riskantna poteza, ki se včasih obnese dobro, kot to dokazuje serija The Last of Us ali pa slabo in primer tega je franšiza Halo. Največkrat je uspeh odvisen od tega, če pri takšni predelavi sodelujejo originalni avtorji iger in tu je založnik SEGA naredil pametno potezo, saj je v projekt vpoklical Toshihiro Nagoshija, ki je bil včasih generalni direktor RGG-ja in Masayoshi Yokoyamo, ki je spisal igri Yakuza 0 in Like a Dragon: Infinite Wealth.

Zgodba serije se bo odvijala v dveh različnih obdobjih. Najprej bomo skočili v leto 1995, kjer bodo glavni protagonist Kiryu in njegovi prijatelji Yumi, Nishiki in Miho načrtovali drzen rop, brez da bi se zavedali, da si lokacijo njihove tatvine lasti klan Dojima Family. Nakar gre Kiryu za desetletje v zapor, ko pa pride ven, spozna, da so njegovi prijatelji v nevarnosti, zato se vrne v mesto Kamurocho, da bi jim pomagal, tam pa naleti tudi na napete razmere mafijskih klanov Omi Alliance in Tojo Clan.

V bistvu niti ne vem, ali mi je napovednik všeč ali ne. Morda sem od takšne predelave pričakoval malce več komičnih trenutkov, saj je serija Like a Dragon znana po temu, da zna povedati odrasle zgodbe, a se obenem ne jemlje preveč resno, medtem ko je tale napovednik skorajda povsem temačen in prav nihče se v njem ne loti petja karaok. Prav tako nisem prepričan glede same vizualne podobe: nekaj kadrov je videti dobrih, spet drugi so videti poceni in nekam amatersko.

Like a Dragon: Yakuza na Prime Video prispe 24. oktobra, na dan premiere pa bodo za ogled na voljo prve tri epizode.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime