Najavljen tretji del dirkaške serije Assetto Corsa

Razvijalec Kunos Simulazioni je franšizo Assetto Corsa prvič predstavil leta 2014 in si hitro nabral zvesto publiko, saj je igra ponujala napreden vozni model, ki je bil hkrati močno prilagodljiv, igra pa je podpirala raznorazne mode, ki so igralcem omogočili, da so si tale simulator prilagodili svojim specifičnim željam. To je bila tudi ena prvih dirkačin, ki je uradno podpirala dirkanje preko VR očal, vse te dobrine pa je dobilo tudi nadaljevanje Assetto Corsa Competizione, ki je danes staro že pet let.

Od izida drugega dela je preteklo dovolj časa, da je Kunos Simulazioni lahko uradno najavil tretji del Assetto Corsa EVO, za tega pa je pripravil tudi mični napovednik, ki si ga lahko ogledate zgoraj.

Kaj torej prinaša trojka in zakaj bi se komu zdelo vredno, da zapusti ugodni in topli naslonjač predhodnika? No, zaenkrat nam je razvijalec podal samo kopico obljub, ki jih bomo morali seveda morali preveriti sami, a obeti niso slabi. Igra se bo nahajala v novem pogonu, ki ga je Kunos Simulazioni razvil povsem sam, ta pa s sabo prinaša še bolj realističen občutek vožnje, skupaj z nadgrajeno grafično podobo in boljšo osvetlitvijo. EVO bo s sabo prinesel tudi dinamično vreme, preigravanje 24 ur dolgih dirk, kjer se bo jutro spremenilo v dan in ta nato v noč, te stvari pa si bomo lahko seveda prilagodili pred samo dirko.

Pozorne oči gledalcev so pri napovedniku opazili eno izjemno podrobnost: pri minuti in 30 sekund lahko opazimo vožnjo skozi gozd, nakar našemu dirkaču nasproti pride povsem drugačen avto, ki je videti kot del tekočega prometa. To bi znalo pomeniti, da se EVO ne bo odvijal samo znotraj dirkališč, ampak se bo naše lovljenje ovinkov preselilo tudi na deželne ceste, kar bi znalo pomeniti, da bo igra vsebovala malce bolj odprt svet v slogu serije iger Forza Horizon.

Assetto Corsa EVO bo sledila razvojnemu ciklu predhodnikov, tako da bo igra najprej izšla v programu Early Access, to pa se bo zgodilo 16. januarja 2025. Mi vsekakor izid pričakujemo z zadržanim dihom, saj so igre Assetto Corsa reden spremljevalec naših dogodkov: v bistvu se bo naslednji od njih pripetil prav ta vikend, ko bomo na dogodku Night Strike 2024 postavili napreden simulator vožnje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime