Oktobrska ponudba servisa PlayStation Plus zdaj na voljo za igranje

Zakorakali smo v oktober, kar pomeni, da so se pri Američanih že začele zgodnje priprave za Noč čarovnic. Ta praznik je začel tudi pri nas počasi pridobivati na popularnosti, zato je ta mesec po celem svetu postal neuradni praznik preoblačenja v grozljive kreature, gledanja grozljivk in preigravanja srhljivih iger.

Če je vaša knjižnica iger, ki vam pošiljajo srh po telesu, te dni nekam prazna, potem vam zna v pomoč biti oktobrska ponudba servisa PlayStation Plus Essential, ki je tokrat obarvan v grozljive podtone.

Tako kot vsak mesec boste tudi v temu lastniki najnižje stopnje naročnine PlayStation Plus deležni treh novih naslovov, ki jih lahko preselite v svoje PlayStation 4 ali 5 knjižnice.

Najbolj pomemben izmed njih je predelava igre Dead Space, ki ji pišem hvalospeve vse od njenega izida. V tej vesoljski grozljivki se nesrečni inženir Isaac Clark znajde na vesoljski ladji, ki so jo prevzele neprijateljske sile in to takšne, ki vam bodo še nekaj časa povzročale nočne more. Gre za enega najboljšega primerkov horrorja, kjer se znajdemo v izolaciji, medtem ko nas iz vseh strani napadajo neizrekljive grozote, kosti pa vam ne bo tresel samo unikatni vizualni stil ampak tudi zvočna podlaga, ki je ne moremo označiti za drugo kot pa briljantno. Škoda samo, da se stvar ni prodala v dovolj veliki nakladi, da bi EA odobril delo na predelavah naslednjih dveh iger, a če vam bo všeč štorija originala, se še vedno lahko lotite igranja originalnih naslednikov, ki sta še vedno povsem igralna in predvsem grozljiva.

Naslednja igra na seznamu je Doki Doki Literature Club Plus!, ki je preko slik videti kot tipična japonska vizualna novela, ki jo podoživljamo znotraj srednje šole. Vendar je Doki Doki na račun svoje tematike že dolgo nazaj kultna ikona srhljivk, saj nedolžna podoba ne traja dolgo in stvar se hitro spremeni v psihološko obarvano grozljivko, kjer vas bo naprej vlekla zgodba, a boste hkrati trepetali pred obračanjem strani, saj vas bo strah, kaj se bo zgodilo z naslednjim likom.

Za zaključek je tu še igra WWE 2K24, ki je hkrati tudi edina brez grozljivih podtonov. O tej zadevi vam ne vem povedati veliko, saj sem wrestling spremljal samo v svojih najstniških letih, zdaj pa mi to lažno pretepanje preprosto ni več privlačno. A po svetu obstaja ogromno ljudi, ki jim je takšen način zabave še kako privlačen in morda se med njimi znajdete tudi vi. WWE 2K24 je aktualna verzija te zdaj že dolgotrajne serije virtualnega rokoborstva, 2K pa je že napovedal, da bomo naslednje leto dobili naslednika.

Trojico iger lahko prevzamete vse do 4. novembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime