Oboževalci animeja Uzumaki jezni zaradi upada kvalitete 2. epizode

Dobra dva tedna nazaj smo poročali o frišnem animeju Uzumakiju, ki se trenutno predvaja na pretočnem servisu Max in takrat smo bili glede 1. epizode polni hvale, saj si je studio res vzel čas in naredil verno preslikavo mange na televizijski ekran. Vrhunsko je bilo vse – od čudovitih in podrobnih animacij do zvočne slike in glasovnih podajalcev, zato so vsi navdušeno čakali na 2. epizodo in po njenem izidu ugotovili, da je šlo nekaj hudo narobe.

Kmalu po premieri 2. epizode so se širom spleta začela pojavljati glasne pritožbe, ki so se tikale bizarnega padca kvalitete izrisanega materiala. Tako podrobnosti scen kot tudi animacije so videti bistveno slabše in nekateri so na X-u objavili direktne primerjave med 1. in 2. epizodo – v enem kadru lahko celo vidimo, da je nekdo pozabil pobrisati del scene, ki več kot očitno ni bil načrtovan za finalni izdelek.

Da je nekaj na teh pritožbah je potrdil tudi Jason Demarco, ki je pri Uzumakiju delal kot izvršni producent. Na družabnem omrežju Bluesky je podelil izjavo, ki jo je sicer zdaj že pobrisal, v njej pa zapisal, da povsem razume pritožbe gledalcev, a da jih je nekdo pri delu nategnil zato jim ni ostalo veliko opcij: bodisi epizode in s tem serije ne bi dokončali in bi v obtok spravili samo 1. epizodo ali pa bi posneli vse do konca in s tem vsaj zaključili projekt na katerem je veliko ljudi trdo delalo.

uzumaki

Odločili so se za zadnjo opcijo, a tudi Jason pravi, da ne ve, če je bila to pravilna izbira. Njegova izjava namiguje na dejstvo, da bodo tudi ostale epizode očitno enake kvalitete kot tale, ki smo jo dobili zdaj in da je šel ves večji proračun v izdelavo 1. epizode.

Razvoj situacije je vsekakor bizaren. Originalno mango je spisal priznani avtor grozljivk Junji Ito, nakar se je leta nazaj začelo delati na televizijski predelavi, a stvar kar ni in ni želela pozdraviti televizijskih ekranov. Zdaj je jasno, da se je vmes nekaj zapletlo – zgovorno je že dejstvo, da je manga dokaj obširna, anime pa bo vseboval samo štiri epizode, ki v obseg trajajo zgolj 20 minut.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime