14 let stara igra Red Dead Redemption 1 bo na PC-ju stala kar 50 €

Rockstar nas prejšnji teden ni preveč presenetil, ko je po 14 letih vendarle napovedal predelavo igre Red Dead Redemption 1 za PC. Ta naslov je originalno izšel na konzolah PlayStation 3 in Xbox 360, nakar je dolgo stal na polici zaprašenih Rockstarjevih policaah licenc, dokler ni bil lani predelan za konzoli PlayStation 4 in Nintendo Switch, ta mesec pa prihaja na PC.

Ob prvi najavi za računalnike je Rockstar najprej zamolčal ceno, zdaj pa je ta znana in na Steamu boste morali za kopijo tega, sicer težko pričakovanega naslova, odšteti 50 €, kar je skorajda cena nove AAA igre.

To je nekatere ljudi pogrelo, saj govorimo o zdaj že res stari igri, predelava pa kakšnih bistvenih sprememb v primerjavi z originalom ne bo naredila. Res je, da bo PC verzija podpirala ultra široke monitorje, višje sličice na sekundo, HDR ter tehnologiji DLSS in FSR. Vendar pa bo grafika ostala praktično enaka: kakšne višje teksture bodo verjetno naknadno prispevali modderji, o kakšnih dodatnih misijah ali pa celo mapi pa lahko samo sanjamo. V bistvu za odšteto ceno danes dobite manj kot pa ob originalnem izidu, saj smo se takrat lahko še zabavali v večigralstvu, ki pa je bilo tule odrezano.

Morda se ravno zaradi te cenovne nalepke igra ni katapultirala na vrh Steamove prodajne lestvice in trenutno jo najdemo šele na 56. mestu, kar ni ravno vzpodbudno. Zadeva se bo zagotovo dvignila, ko bomo še malce bližje k izidu, a za tak naslov iz rok Rockstarja, ki so ga nekateri pričakovali celo večnost, bi si vseeno mislili, da bo že dva tedna pred izidom bližje k vrhu.

Zna pa to biti dober pokazatelj, kakšno ceno bo imel ob izidu GTA 6. Že vse od najave tega projekta se namreč šušlja, da bo ravno GTA 6 predstavil novo generacij cen videoiger, kjer bi znala samo osnovna kopija igre koštati 90 € ali celo več, nakar bodo temu zgledu sledili tudi ostali založniki.

Red Dead Redemption 1 se bo na PC-ju rodil 29. oktobra, poleg Steama pa bo izšel tudi v trgovini Epic Games.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime